Meiner Klepp sel eigedom for billeg

Tore Bore (KrF) ville senda avtalen med Coop Klepp Eiendom tilbake til forhandlingsutvalet, men fekk ikkje fleirtal. Foto: Åge Bjørnevik

Coop Klepp får kjøpa godt og vel eit mål sentralt på Kleppe for 50 kroner kvadratmeteren – til protestar frå eit mindretal i kommunestyret.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2019 kl 08:15

– Arealet kan bidra til betre utnytting av Coop Klepp sine eigedommar. Det er regulert til sentrumsformål, så ein kan stort sett byggja kva ein vil der. Og i sentrumsplanen heiter det at dette området kan tola inntil ti etasjar. Eg trur desse eigedommane har større verdi enn det me no sel dei for, sa Tore Bore (KrF) i Klepp kommunestyre måndag kveld.

Bore føreslo derfor å senda saka tilbake til forhandlingsutvalet.

Næringssjef Kåre Strand melde seg på for å gje faktaopplysingar:

– 1,2 dekar av det aktuelle området er regulert til friareal. Berre ei tynn stripe på 140 kvadratmeter kan muligens byggjast på, sa Strand. Dei to areala ligg i området sør for Jærhagen, mellom Solavegen og Kleppelundvegen.

Både Vidar Haugland (H) og Sigmund Rolfsen (Ap) argumenterte med at Klepp kommune ikkje har bruk for dei små lappane med eigedom, og at Coop Klepp kan ha meir nytte av det. Haugland slo også fast at det er vanskeleg å setja ein pris, men at dei i Høgre-gruppa hadde kome fram til at forslaget om 50 kroner kvadratmeteren er innføre.

Også Arne Madland (Frp) gjekk inn for å selja.

– Eg lurte på om eg skulle grina eller le då eg høyrte innlegget frå representanten Bore. Her i kommunestyret har me slått fast at me ønskjer å avhenda kommunale småareal som ligg rundt forbi, som me ikkje har bruk for sjølve. Dei små lappane me snakkar om i dag, er det berre ein kjøpar som kan nytta seg av det, og det er Coop, sa Madland, som meinte det vil vera akkurat det same for Klepp kommune om dei får 50 kroner eller 70 kroner kvadratmeteren for arealet.

Ordførar Ane Mari Braut Nese (H) irettesette Madland.

– Det er ikkje greitt å seia frå talarstolen at ein ikkje veit om ein skal le eller grina av innlegget frå ein annan representant, sa ordføraren.

– Det må vera innafor, repliserte Madland på veg tilbake til plassen sin.

– Nei, det er det ikkje, slo ordføraren fast.

– Eg ville verken få deg til å grina eller le, men eg lever greitt med begge deler, sa Bore litt seinare, vend mot Madland.

– Mitt poeng er at viss Coop Klepp eig dette området, så kan dei strekkja kor dei kan byggja på sine naboeigedommar. I det perspektivet sel me billeg i eit sentralt område, sa Bore.

Forslaget frå Bore om å senda saka tilbake til forhandlingsutvalet fekk sju stemmer (KrF (5), V og MDG). Dei 24 andre i kommunestyret stemte for rådmannen sitt forslag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...