Knekt nase, unge biltjuvar, hærverk og fyll

Politiet hadde litt av kvart å hengja fingrane i denne helga. Den kanskje alvorlegaste saka er ein valdsepisode på Nærbø, der ein ung gut fekk knekt nasen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 11:02

Fornærma hadde vore på ungdomshuset på Nærbø laurdag kveld, og hendinga skjedde i nærleiken, opplyser politioverbetjent Bjørn Søyland ved Jæren lensmannskontor.

Politiet rykka ut til staden og fekk teke fleire vitneavhøyr – og har éin mistenkt for å stå bak slaget som knekte nasen på den unge guten. Men enno gjenstår ein del etterforsking, og politiet er interessert i å koma i kontakt med alle som har sett valden eller på anna vis veit noko om saka.

Politiet fekk meldinga ved 22.30-tida laurdag, men slaget skal ha falle litt tidlegare på kvelden.

Ambulansen måtte henta rusa kvinne

Klokka 19.30 fredag kveld fekk politiet melding om ei svært rusa kvinne på Jærhagen. Meldinga gjekk ut på at ho ikkje klarte å stå på føtene, og viste seg å stemma. Politipatruljen fekk hjelp av ambulanse, som tok med seg kvinna i 30-åra til Stavanger universitetssjukehus.

Denne kvinna var ikkje den einaste som ikkje klarte å ta vare på seg sjølv på grunn av rus. Ved 02.20-tida natt til søndag fekk politiet melding om to svært rusa personar som var observerte i nærleiken av Orstad skule.

Patruljen tok turen og fann dei to - ei kvinne i 50-åra og ein mann i 60-åra – som begge var «godt bedugga». Politiet kjørte dei heim.

Klokka 04.15 fekk politiet melding om ein utagerande 17-åring på ei privatadresse i Klepp. Då politiet kom fram til adressa, hadde situasjonen roa seg.

Bortvist frå sentrum – kom tilbake med narkotika

Litt før klokka eitt natt til laurdag fekk politiet melding frå ein utestad på Bryne om ein kranglete gjest. Politiet bortviste mannen, som er i starten av 20-åra, frå Bryne sentrum.

Kort tid etterpå trefte patruljen på den same, unge mannen igjen – i Bryne sentrum. Både mannen og kameraten han då var saman med hadde mindre mengder narkotika på seg – og kjem til å få straffesak mot seg for bruk og innehav av narkotika. Den første av dei er også meld for ikkje å ha etterkome pålegg frå politiet.

Unge biltjuvar

På dagtid laurdag observerte politiet to stolne bilar i Bryne sentrum. Begge bilane var stolne i Sandnes. Politiet klarte etter kvart å knyta to personar til bilane – og begge er no sikta for biltjuveri og kjøring utan gyldig førarkort. Ingen av dei to unge gutane – ein 2002-modell og ein 2003-modell – er gamle nok til å kjøra bil på eiga hand.

Hærverk

Politiet har også fått fleire meldingar om hærverk i løpet av helga.

Klokka 23.25 laurdag kveld melde folk i Tinghaugvegen på Bryne om hærverk på to bilar. Det skal vera snakk om både knekte speglar og bulkar i bilane. Politipatruljen rykka ut, men fann ikkje nokon som kunne setjast i samband med hærverket. Politiet er derfor interessert i tips.

Klokka 11 søndag føremiddag melde ein huseigar i Reevegen på Bryne at det vart knust to ruter i huset i tidsrommet 05.30-06.30 natt til søndag. To personar skal ha vorte observerte på veg bort frå staden, men politiet veit ikkje kven dei er, og er interessert i tips.

Også Kvernaland barnehage melde søndag om hærverk. Nokon skal ha hive stein mot barnehagen, og hadde knust ei rute.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...