Kommunen kobler inn kriseteamet for kretsen rundt 17-åringen

Fungerende rådmann Vigdis Monsen Austdal sier at kommunen jobber lange dager for å ivareta lokalsamfunnet på Varhaug. Foto: Sonia Drivdal Patella / Jorunn Erga Steinsland

Hå kommunes kriseteam er nå inne og tar seg av omgangskretsen til den 17 år gamle Varhaug-gutten som er siktet for drap på 13 år gamle Sunniva Ødegård.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2018 kl 18:21

Samtidig har kommunen gått ut på Facebook og oppfordret alle barn og unge som har behov for å prate til å møte på helsestasjonen på Varhaug mellom klokken 12 og 15 hver dag denne og neste uke.

– Lokalsamfunn preget av sjokk

Fungerende rådmann Vigdis Monsen Austdal sier at stemningen på Varhaug er neddempet.

– Det er fremdeles et preg av sjokk, også i forhold til dagens opplysninger om at det er en 17-åring fra lokalmiljøet som nå er siktet, sier Austdal.

Austdal forteller at kommunen nå har satt opp et eget kriseteam, som tar utgangspunkt i 17-åringens omgangskrets og familien, for å unngå at de blir ivaretatt av samme team som jobber rundt avdødes familie.

Kartlegger bekjentskapskretser

Den siktede gutten nekter for å ha gjort det han er siktet for, men innrømmer å ha vært på funnstedet.

Politiet avholder fengslingsmøte tirsdag klokken 13.30, og kommer til å begjære varetektsfengsling i to uker med brev- og besøkskontroll.

I en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt skriver de at de også kommer til å be om at fengslingsmøtet holdes for lukkede dører.

Austdal sier at familien til den siktede gutten er i sjokk og at de nå får hjelp av kriseteamet. TV 2 skriver at gutten var underlagt barnevernet. Austdal vil i utgangspunktet ikke kommentere dette.

– Jeg kan si som så, at gutten ikke var plassert av barnevernet, sier hun.

Gutten skal bo hjemme hos et familiemedlem.

Kriseteamet holder jevnlige møter og jobber med å kartlegge bekjentskapskretsen rundt begge.

– Vi må finne de personene som har behov for bistand, gjennomføre samtaler med dem, og finne ut hvor mye hjelp som trenges, sier Austdal.

Kommer til å markere ved skolestart

Kommuneadministrasjonen i Hå jobber nå lange dager for å ta seg av lokalsamfunnet.

– Vi har kalt inn to stykker fra ferie. Vi har også fått tilbud om støtte fra Bjerkreim kommune, som vi har i beredskap. De har erfarne kriseteamfolk som ikke var på ferie. Dette er noe vi vurderer løpende, sier Austdal.

Den 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død natt til mandag var elev på Varhaug ungdomsskule. Austdal sier det er litt for tidlig å si hva de kommer til å gjøre for ungdommene ved skolestart seinere i august.

– Hva man gjør konkret av tiltak for fellesskapet vil tas i samråd med familien. Det er ikke prioritert nå. Familien er i sjokktilstand. Vi vil ta dette opp igjen om en ukes tid, når ting forhåpentligvis har roet seg litt, slik at vi kan få til en markering ved skolestart.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...