Baristaen Norunn konkurrerer i kaffikunst

Norunn Gulaker nyttar rolige stunder på jobb til å trena til det regionale meisterskapet i kaffikunst, som blir arrangert på Espressobaren ved M44 på laurdag. Foto: Brit Romsbotn

Med kaffikoppen i den eine handa, og kanna med stima mjølk i den andre, er Norunn Gulaker i gang med å trena seg til regionalt meisterskap i kaffikunst.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det er gøy å servera kundane kaffi med fint mønster, og eg gler meg stort til å vera med i konkurransen Når det er roleg på jobb, nyttar eg høvet til å trena meg på det som skal vera min signaturdrikk, seier Norunn Gulaker til Jærbladet.

Saman med Oddny Bore har ho drive Espressobaren på kjøpesenteret M44 på Bryne sidan april i fjor. Laurdag arrangerer dei regionalt meisterskap i kaffikunst.

– Stortrivest i jobben

Både privatpersonar og folk som arbeider med kaffi, kan delta i kaffikonkurransen. Det skal konkurrerast i to klassar, «klassisk barista» og handbrygga kaffi, «Brewers cup». I kassen for klassisk barista blir det nytta kaffimaskin, i den andre klassen blir kaffien laga for hand.

Norunn Gulaker skal delta i begge klassar, noko som inneber at ho i konkurransen skal laga åtte koppar kaffi. Seks koppar i klassen for klassisk barista, to i klassen for handbrygg.

Marie Rugland, som også arbeider ved Espressobaren, skal også delta i klassen for klassisk kaffi.

Norunn Gulaker byrja sjølv å drikka kaffi for ti år sidan. Ho blei meir enn middels interessert i kaffi før ho var med og starta kaffibaren.

– Tidlegare var me beredskapsheim gjennom Buf (Barne-, ungdoms- og familieetaten). Etter at det var avvikla, blei det heilt tilfeldig til at mannen min og eg deltok på eit baristakurs i Oslo. Interessa for kaffi blei vekt for alvor, fortel Gulaker.

– Då det opna seg moglegheit for å etablera vår eigen kaffibar, såg me det som ein interessant moglegheit. Eg stortrivest med å prøva meg på kaffidrikker med ulike mønster, og eg seg stor pris på å møta kundane, seier ho.

– Kva blir det lagt mest vekt på i konkurransen?

– Det er ein totalvurdering av handverket ved å laga god kaffi, smak og presentasjon. Me har ti minutt på oss til å laga kaffien. Medan drikka blir produsert, skal me snakka om kaffi.

– Det er gøy å servera kundane kaffi med fint mønster, seier Norunn Gulaker. Foto: Brit Romsbotn

Sju regionale meisterskap

I samband med det regionale meisterskapet vil Espressobaren på M44 ta i bruk gangarealet som ligg like ved.

– Det blir utstillingar ved kaffileverandørar og plass til publikum. Me håper mange vil koma og sjå på konkurransen. Dei 100 første som kjem, vil få goodiebagar med godsaker frå leverandørane, og det blir også ein konkurranse for publikum, seier Gulaker.

– Kva er jærbuen sitt forhold til kaffi?

– Det går flest koppar med svart kaffi. Men i tillegg går det mykje latte, mocca og cappuccino, svarer Gulaker.

Tre dommarar kjem til Bryne for å vera med og kåra kaffivinnarane. Dei tre er Nikolai Aunbakk, som mellom anna har vunne eit norgesmeisterskap i kaffikunst og nådde 4. plass i VM, Madeleine Solheim Johnsen, gründer med to NM-titlar og ein fjerdeplass i VM og Thomas Jørgensen, dagleg leiar ved Coffeeberry Sandnes. Også Jørgensen har vunne eit norgesmeisterskap og kome på fjerdeplass i NM.

Bryne er ein av sju stader der det blir arrangerte regionale meisterskap i kaffikunst. Den beste frå kvar av dei to greinene går vidare til Norgesmeisterskapet, som blir halde i Trondheim frå 28. februar til 2. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...