Kostyme for fleire hundretusen forsvann i brann på Undheim

LAGERBRANN: Jan Jonassen og Geir Birkeland i eitt av dei andre kostymelagera til Undheim Showteater. Showteateret har mista dei finaste og dyraste kostyma sine i brannen natt til laurdag. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Brannen i Undheim samfunnshus natt til laurdag ramma Undheim showteater hardt.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2018 kl 13:23

- Det var ikkje ein einaste tråd igjen i kostymerommet som brann, seier Geir Birkeland i Undheim showteater.

Natt til laurdag braut det ut brann i kjellaren på Undheim samfunnshus. Brannvesenet fekk raskt kontroll. Brann i kjellaren spreidde seg ikkje til resten av bygget. Ingen personar vart skadde i brannen.

Geir Birkeland og Jan Jonasen fortel at det var i akkurat rommet som brann dei mest eksklusive og dyre kostyma til showteateret var lagra.

- Alt av dyre kostyme er vekke. Det er litt krise. Mykje av det er uerstatteleg, seier Jonassen og fortel om flotte Disney-kostyme, originaldrakter til Skjønnheten og udyret og flotte prinsessekjolar. Gruppa har ikkje kjøpt alt sjølv. Mykje har vore gåver.

LES OGSÅ: Brann i Undheim samfunnshus

Blir etterforska

Jærbladet møter dei to på Undheim samfunnshus laurdag. Det luktar framleis sterkt røyk i heile huset. Aller verst er det nede i kjellaren. Det var her, inne i eitt av kostymelagera, det brann natt til laurdag.

Dei to fryktar at brannen var påsett.

- Det var bare eit lysstoffrøyr i rommet som brann. Me kan ikkje forstå at det har begynt å brenna av seg sjølv, seier Jonassen.

Politiet vil etterforska brannen og har stengt av romma som brann.

Nyoppussa

Kjellaren i samfunnshuset er akkurat fiksa opp etter ein flaum i fjor. Nå må nokre av romma gjennom ei ny oppussing.

- Men det kunne vore verre, seier Jonassen og fortel at showteateret har premiere på ny førestilling om bare tre veker.

- Ingen av kostyma me bruker nå vart øydelagde. Det er eg veldig glad for, seier han og fortel at showteateret blant anna har lånt uniformar og utstyr av Krigshistorisk museum.

- Heldigvis var ikkje dette lagra i akkurat dette rommet, seier Jonassen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...