Kronerulling for å redde oksen Braut fra slakting

Oksen Braut skal etter planen slaktes i morgen. Nå er det satt i gang en innsamlingsaksjon for å stoppe det. Foto: Geno

10177 Braut skal avlives i morgen. Det vil Andreas Bjørnebye og Anette Westgaard stoppe.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 08:23

Karrieren for oksen Braut er over. Det er planlagt at oksen skal slaktes i morgen klokken 13.00, men samboerparet Andreas Bjørnebye og Anette Westgaard har satt i gang en innsamlingsaksjon for å redde oksen. Det skriver VG.

Braut har tjent inn 22 millioner kroner i løpet av sin 15 år lange karriere. Han er far til omlag 300.000 kalver. Nå er sæden fra hans etterkommere mer ettertraktet, og Braut lever dermed på lånt tid.

Før helga la Westgaard ut en annonse på nettsiden gofundme.com, der folk kan donere penger;

«– Vi jobber med et forslag til eierne om at han skal få leve sine siste år på gress og i skog og mark på Dale Store gård.(...) Vi håper på at eierne vil åpne for å gi ham en fin pensjonisttilværelse i stedet for at det er slutt på mandag.»

Til tross for at det har kommet inn nok penger til å gi Braut en pensjonisttilværelse på Dale Store gård i Østfold, blir ikke det noe av.

– Braut har jo en alder på 15 år, noe som er en veldig høy alder for en okse. Vi ønsker ikke at han skal måtte vente til han blir alderstynget og sjuk, så vi mener at det er riktig å gjøre det nå, så vi står fast på det, sier Sverre Bjørnstad, administrerende direktør i Geno til Nrk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...