Kvednest-hallen? Her er ungdommene sine navneforslag.

8.klassingene på Frøyland ungdomsskule har flere ideer til hva navnet på den nye hallen bør bli. Kanskje den kan kalles Plogen? F.v: Jørund Karlsen, Victoria Berry, Sverre Johannes Salmi, Ine Haugland Seerup, Maria Eide, Truls Refsnes, Susann Hagland, Vebjørn Salte Håland, Silje Kristina Brekken, Mia Fjeldheim og Mina Klovning Mikkelsen. Foto: Ida Tiberg

Elevene i 8. klasse på Frøyland ungdomsskule har mange forslag til hva de mener den nye hallen på Kvernaland skal hete.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Gåsevikhallen er det beste forslaget. Det er et annerledes navn, også er det faktisk der hallen ligger, sier Maria Eide.

Hun og klassekameratene i 8. klasse på Frøyland ungdomsskule kommer straks i det kreative hjørnet når de blir spurt om hva de mener hallen bør kalles.

– Kvednesthallen - det stemmer jeg på. Det er jo ingen her som sier Kvernaland. Vi kaller det Kvednest, sier Ine Haugland Seerup.

– Kjedelig!

Navnestriden mellom Kvernaland og Frøyland har pågått i flere år. Hva er egentlig riktig å si? Når er man på Frøyland og hvor er grensa til Kvernaland? Det er spørsmål ingen kommer til å bli enige om i nærmeste fremtid, men ungdommene er helt klar på at hallen i alle fall ikke skal hete Kvernalandshallen.

– Det er så kjedelig. Også kan den ikke hete Frøylandshallen heller. Vi har jo allerede Frøyhallen. Det blir altfor likt, sier de.

Arena i stedet for hall?

Ungdommene pøser på med forslag etter forslag. Jærhallen? Nei. Det inkluderer hele Jæren. Hva med vibå-hallen for å symbolisere Time kommune? Nei. Det slo ikke helt an det heller. Navnet må helst være noe som viser til stedet hallen ligger på.

– Plogen, eller ploghallen hadde passet. Kverneland fabrikk er jo veldig kjent, sier Vebjørn Salte Håland.

Forslaget høster gode ord fra medelevene, og setter i gang et tankespinn med navn som viser til kjente lokale steder i bygda.

– Smiehallen kan den hete, sier Eide.

En klassekamerat foreslår Stemmen arena.

– Det skal jo ikke bare være en hall. Bygget skal jo ha f.eks klasserom så kanskje navnet ikke trenger å ha hall i seg, mener Susann Hagland.

Reinert Kverneland-hallen

Vi har spurt våre lesere hva de mener hallen skal hete. Et av forslagene som kom inn var Reinert Kverneland-hallen. Det hadde ikke ordføreren selv forventet.

– Jeg hadde ikke tenkt at folk skulle finne på å kalle en hall opp etter meg, sier han og ler godt i telefonen.

Ordføreren synes det er hyggelig å bli nevnt, men han mener det er mer passende å kalle en hall opp etter f.eks en idrettspersonlighet.

– Det er ikke vanlig å kalle opp en hall etter en ordfører, sier han lattermildt.

Navnestrid i bygda

Personlig tror Kverneland at navnet blir Gåsevikhallen.

– Det som er viktig med en hall, er at folk vet hvor den ligger ut ifra navnet. Det er en del lokale folk som kjenner Gåsevik, men mange av de nye innflytterne hadde nok ment at Kvernaland-hallen var det beste forslaget, sier han.

Men, tatt i betraktning den pågående navnestriden, er det lite sannsynlig at navnet blir Kvernaland-hallen, påpeker ordføreren.

– Det går ikke an å kalle den det når den ligger ved Frøyland skule. Det hadde blitt sjau, og det ønsker ikke innbyggerne, sier han.

Lande et fornuftig valg

Forfatter Svein F. Hestvaag mener det er klokt at navnet Kvernaland ikke brukes på hallen. Han sier det bare ville ført til en boksekamp som bygda ikke har bruk for.

– Vi må ha et navn som glir stille og rolig inn i bygda slik at vi kan glede oss over selve hallen. Sånn sett har politikerne et ansvar for å lande et fornuftig valg, sier han.

Hestvaag ville heller ikke kalt hallen Frøylandshallen.

– Det blir feil fordi vi allerede har Frøyhallen. Det kan fort føre til misforståelser dersom det arrangeres noe der andre bygder skal bruke hallen. Det handler om kommunikasjon. Vi må ha et praktisk navn som gjør det enkelt å finne frem, sier han.

Engasjement

Gåsevikhallen er derfor et godt forslag, mener Hestvaag.

– Det er det folk forbinder med stedet. Det er fin klang i navnet. Vi som bor her er vant med at veistubben heter Gåsevikvegen. Det er et navn som har substans, som er lett å uttale og lett å skrive. Gåsevikhallen hadde vært en flott løsning for hele bygda, sier han.

Hestvaag synes det er flott at folk engasjerer seg i navnevalget.

– Det viser at vi bor i ei bygd som har det sunt og godt. Det er kjekt at folk bryr seg, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...