Kvifor Jærhallen bør plasserast på Rosseland

Andreas Vollsund (t.v.) er positiv til at Rosseland Ballklubb har meldt seg på i kampen om Jærhallen. Her saman med Torfinn Edland og Heine Schea frå RBK. Foto: Snorre Standish Norheim

Tenk på kor mange barn og unge som vil få glede av å leggja hallen på Rosseland, skriv Andreas Vollsund i dette debattinnlegget.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2019 kl 12:59

Etter dei siste dagane med skriveri om flytting av Jærhallen til Rosseland eller Undheim har eg lyst til å forklara kvifor eg meiner at hallen bør ligga på Rosseland.

Rosseland ballklubb har i dag cirka 420 aktive barn. Dette er fantastisk, og klubben gjer ein formidabel jobb med alle desse barna. Problemet til klubben er at dei i dag har sprengt kapasitet, med berre ein fotballbane med full storleik.

Eg skal no liste opp dei argumenta som gjer at eg meiner at plasseringa av hallen bør ligga på Rosseland i staden for Undheim i dette ordskiftet.

  • Sprengd kapasitet, gjer at Rosseland ballklubb ikkje kan auke treningstilbodet for barna i klubben.
  • Klubben har berre tilbod for barn opp til 13 år, og ein av hovudgrunnane til dette er at Rosseland ikkje har nok banekapasitet. Dersom Jærhallen kjem til Rosseland, kan dei gi tilbod til barna endå lengre.
  • I dag er det ikkje ledig kapasitet til barn og unge som ønskjer å driva med uorganisert trening.
  • Ein bør òg ta med at Time idrettsråd har vore tydeleg på at det er Bryne som treng å auka banekapasiteten.
  • Eit viktig argument er at når Jærhallen blir borte, så mister Bryne ein sårt trengt treningsbane, samt to femmarbanar. Byggeperioden for ny hall er på cirka 1,5 år. Det tyder på at Bryne vil slita med treningsfasilitetar i denne perioden. Det blir difor ein veldig vanskeleg treningskabal og få opp, og det blir ikkje betre når ein veit at Rosseland ballklubb sender over 60 13-åringar til Bryne FK neste år.
  • Rosseland skule kan nytta hallen til kroppsøving. Skulen slit med liten hallkapasitet, som i dag gjer at gjennomføringa av faget er vanskeleg.

Dette er grunnane til at eg meiner at Jærhallen bør ligga i Bryne-området. Her er det mange treningsivrige barn, men altfor få fotballbanar. Er det då rett å ta vekk endå fleire banar?

Når det gjeld Undheim, så er eg mektig imponert over det fantastiske dugnadsarbeidet som i ei årrekke er blitt lagt ned i den grøne bygda. Mi meining om kvar hallen bør ligga var ikkje å motarbeida Undheim, og eg skal vera den første til å støtta Undheim om ikkje Rosseland maktar å realisera hallen.

For meg har omsynet til at Bryne-byen har flest barn og unge, og at behovet for fotballbanar er størst på Rosseland, tungtvegande argument. Tenk nemleg på kor mange barn og unge som vil få glede av å leggja hallen på Rosseland. Samtidig har Rosseland sagt at dei kan få til ei ordning der både Undheim og Lye kan nytta hallen på vinterstid.

Er eg seint på banen, Hans Ørstavik? Ja, mogleg det, men slike ting tar tid å reflektera kring for å finna best mogleg løysning.

Det viktigaste for meg er kor hallen gjer mest nytte for seg. Det må vera lov å tenkja seg om når formålet er til det beste for barna våre i kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...