Langt færre arbeidsrettssaker i 2017

ADvokatfullmektig Kristoffer Sivertsen sier at det har vært en kraftig nedgang i antallet arbeidsrettssaker i Jæren tingrett. Foto: Privat/Jærbladet

Stavangeradvokat mener at flinkere arbeidsgivere og bedre tider fører til at færre arbeidsrettssaker kommer for retten.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Antallet arbeidsrettssaker i Jæren tingrett gikk det siste året ned med 37 prosent. Det viser tall advokatfullmektig Kristoffer Sivertsen har hentet inn fra domstolsadministrasjonen i Trondheim.

– Ut fra hvilke saker jeg fikk inn, hadde jeg en opplevelse av at det var slik. Jeg hentet ut tallene for å sjekke, sier han til Jærbladet.

I 2016 behandlet tingretten 67 arbeidsrettssaker. Per 18. desember 2017 var det tilsvarende tallet 42. Ifølge Sivertsen er tendensen den samme også i Stavanger og landet forøvrig. Nedgangen kommer etter at det i på landsbasis i 2016 ble satt ny rekord med hele 1389 arbeidsrettssaker. I slutten av desember 2017 var tallet 1091.

Sivertsen tror det er flere grunner til at pendelen nå svinger. En av dem er at arbeidsgiverne har blitt flinkere med nedbemanningsprosesser, og sørger for å gjøre ting skikkelig fra begynnelsen av. Ifølge Kristoffersen er det også færre arbeidsgivere som kamuflerer det som i realiteten er oppsigelser bak nedbemanninger. Et annet viktig moment er at det er bedre tider i oljebransjen.

– I og med at tidene er bedre, er det mulig at terskelen for at arbeidstakere er villige til å ta konflikten har blitt høyere, sier Sivertsen.

– Kan hende de har fått ny jobb i mellomtiden, og det føles enklere å la være, selv om de kanskje opplever at urett har blitt begått, sier Sivertsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...