Lærere fra Bryne på studietur til FN i New York

På bildet ser vi Bryne-lærerne Grethe Rognøy og Kjersti Fjermestad i salen til FNs sikkerhetsråd i New York. Foto: FN-sambandet / Ida Jørgensen Thinn

Grethe Rognøy og Kjersti Fjermestad er lærere ved Bryne videregående skole. Denne uka har de vært på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- Vi har lært mye om hvordan FN fungerer og hvordan internasjonal politikk blir til. Det er veldig nyttig å ha sett dette med egne øyne når vi skal undervise elevene om internasjonale spørsmål, sier Grethe Rognøy fra Bryne videregående skole.

Det er FN-sambandet som arrangerer studieturen. I New York ble de tatt i mot av den norske FN-delegasjonen, som hadde laget et innholdsrikt program for deltagerne. De ble også bedre kjent med FNs hovedorgan som FNs sikkerhetsråd og FNs generalforsamling, samt noen av FNs underorganisasjoner.

FN-sambandet

  • FN-sambandet i Norge er en norsk uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde.
  • Målet er å øke kunnskap og skape debatt om disse temaene i Norge.
  • Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig.
  • Organisasjonen ble opprettet 14. oktober 1946.

Inspirasjon til undervisningen

Lærerne kommer fra åtte ulike FN-skoler, dette er medlemmer av FN-sambandets skolenettverk. Studiereisen arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York, og er en mulighet for norske lærere til å få førstehåndskunnskap om FN.

- Vi håper studiereisen kan inspirere lærerne til å bringe FN-kunnskap ut i klasserommene og vekke politisk og global interesse blant ungdom. Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vi trenger et sterkere globalt perspektiv i undervisningen, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

Studietur hever kompetansen om FN

16 lærere får hvert år et unikt tilbud om å oppleve FN på nært hold. Gjennom en studietur til New York får lærerne kunnskap og forståelse for FNs arbeid og internasjonale spørsmål.

Deltakerne besøker den norske FN-delegasjonen og lærer om hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. Her får de også omvisning i FN-bygningen, møte med FN-organisasjoner og lærerne får være med på møter i Sikkerhetsrådet eller i Generalforsamlingen.

Erfaringene de får med seg hjem bygger kompetanse på skolene om internasjonale spørsmål, og gjør undervisningen aktuell og inspirerende for elevene. Tilbudet er forbeholdt FN-sambandets medlemsskoler.

Bryne-lærerne Grethe Rognøy og Kjersti Fjermestad. Foto: FN-sambandet / Eivind Oskarson

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...