Lærlingehøsten hos Risa startet med tunge løft og et brak

FULL KONSENTRASJON:
Det manglet ikke på innsatsen under konkurransene som bel gjennomført i løpet av uka. Foto: Woldcam

35 lærlinger er nå på plass, og det nye lærlingeåret ble bokstavelig talt sprengt i gang med en solid salve til ære for bedriftens yngste.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2017 kl 11:49

Det hele foregikk på Risas eget læringssenter, på Eikeland gård i Lund kommune. Der var både administrerende direktør i Risa-gruppen, Bjørn Risa, til stede, samt en fulltallig Risa-ledelse.

Risa var klar i sin tale til de forventingsfulle ungdommene, som står på terskelen til arbeidslivet.

– Dere stillles krav til på samme måte som det gjøres til de fast ansatte. Vi ønsker at de beste talentene skal søke seg til Risa. Det er folkene som utgjør den store forskjellen. Vi er 35 nå, men ønsker 50 lærlinger på sikt, presiserte Risa.

Personalsjef Torill Sigurdsen forteller at Risa bruker fire dager på den første lærlingesamlingen, som gir ferskingene en god innføring i alt fra HMS, via teamarbeid, til RIsa-kultur.

– Vi satser nok mer på lærlinger enn andre selskap, men gjør dette for å sikre god rekruttering og høy trivsel. Vi forventer økning i oppdragsmengden i årene framover, samtidig er markedet og arbeidsoppgavene krevende. Da er det viktig at vi er godt forberedt, noe lærlingeuken er den del av. Samtidig er det viktig for oss at de unge trives hos Risa, og har derfor satt sammen et bredt program disse dagene, sier Sigurdsen.

Opplæringsleder Vidar Skarås (f.v.) sammen med lærlingene Ernst Mathias Hetland, Susanne Serigstad og Markus Haugland Foto: Woldcam

Årets lærlinger kommer fra Haugesund i nord, til Agder-fylkene i sør, og sover selvsagt i fjoset. Der er det lagt til rette med moderne fasiliteter, og på agendaen de fire dagene står både seriøse foredrag og ulike aktiviteter som bidrar til å knytte lærlingene til Risas kultur.

– Det er en prioritert lederoppgave å gi lærlingene et best mulig utgangspunkt for læretiden. Målet er å gjennomføre en uke de skal huske lenge, presiserer personalsjefen, og legger til at Bjørn Risa selv er med på disse aktivitetene.

– Det er utrolig morsomt å være med på, spesielt vannsporten. Lærlingeuken er både skrekkelig gildt, og ikke minst nyttig for oss alle, sier Risa engasjert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...