Legger ned etter 35 år

Det går mot slutten for familiebedriften Bryne Gardin AS. Linn Katrine Kvia og Solveig Kvia har for tiden travle dager med opphørssalg. Foto: Jørgen Finstad

Bryne Gardin AS legger ned driften.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 08:11

«Opphørssalg» står det med store bokstaver ved inngangen til Bryne Gardin AS. Fra taket henger skilt etter skilt med «50%». Etter 35 år legger familien Kvia ned gardinbedriften.

– Mannen min pensjonerte seg i vår. Og jeg har alltid sagt at jeg ikke skal jobbe lengre enn til jeg blir sekstisyv. Nå er jeg sekstifem - og det er ikke vits i å ansette noen ny for bare to år. Derfor legger vi ned driften nå. Vi synes jo også at det er greit å slutte med flagget til topps - og ikke fordi vi er konkurs eller noe sånt, sier Solveig Kvia, eier av Bryne Gardin AS.

Familiebedrift

Like bortenfor Solveig står datter Linn Katrine Kvia og hjelper en kunde.

– Hun har vel i grunnen vært med her siden hun gikk i barnehagen, men offisielt har hun vært med i 21 år nå. Siden starten har hun vært klar på at hun ville jobbe her, men hun ville ikke overta. Men så har vi kommet frem til en god løsning likevel, sier Kvia.

Det vil nemlig fortsatt være mulig å kjøpe gardiner på Bryne - til tross for at den tradisjonsrike gardinbutikken nå legger ned.

– Linn Katrine starter opp i Storgata 26. Hun kommer til å fortsette med gardiner og solskjerming. Så det blir en fortsettelse. Ettersom vi har holdt på i så mange år, så er det veldig gildt, sier Solveig

Hva den nye butikken skal hete er fortsatt ikke helt bestemt.

– Nå begynner jeg for meg selv. Det blir veldig spennende, men jeg hadde ikke gjort det hvis jeg ikke hadde troen, sier Linn Katrine.

Vemodig

Familien Kvia kom frem til avgjørelsen om å legge ned siste helgen i april. Og mor Kvia kan fortelle det var en vemodig avgjørelse å ta.

– Det var ikke lett, spesielt rett etter at vi hadde tatt avgjørelsen. Når jeg fortalte det til kjente som kom inn i butikken, så kjente jeg at det snørte seg til i halsen. Men jeg har fått bearbeidet det litt - og nå som vi er på det stadiet der vi driver og selger ut, så kjenner jeg at det blir litt godt å bli ferdig, sier hun.

Ifølge Kvia synes også mange av kunden det er vemodig at det snart er slutt for Bryne Gardin.

– Jeg får litt gåsehud når jeg snakker om det. Så mange har vært innom døren her og sagt at det er trist at vi slutter av. Mange har nok følt seg trygge når de har kommet hit, forteller hun.

Hvor lenge opphørssalget varer er ikke helt bestemt.

– Det kommer an på hva som ryker først - helsa eller varene, sier Linn Katrine.

– Det er travle dager nå. Men vi satser på å holde på ut september. Vi skal levere fra oss lokalet i slutten av oktober, så da er det finito uansett, avslutter Solveig Kvia.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...