Lettelse over framskritt, men behov for svar

Bistandsadvokat Harald Øglænd sier at familien til Sunniva Ødegård ønsker seg svar på hva som skjedde med den 13 år gamle jenta. Foto: Håvard Ovesen

Bistandsadvokat Harald Øglænd sier at familien kjenner lettelse over at det er framdrift i etterforskningen, men at flere spørsmål fremdeles er ubesvart.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Natt til mandag ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet drept nær hjemstedet på Varhaug. En 17 år gammel gutt fra Varhaug har blitt varetektsfengslet i to uker, siktet for drapet.

Harald Øglænd er bistandsadvokat for familien til avdøde. Han sier at de kjenner en viss grad av lettelse over at etterforskningen skrider framover.

– De ønsker i første omgang svar på hva som har skjedd, hvorfor og ikke minst hvem. Det siste kan det jo nå se ut som om en har kommet et skritt videre med, selv om en ikke helt kan vite, sier Øglænd.

Les også: Politiet mistenker at 13 år gammel jente ble drept

– Lettet over at noe skjer

Han sikter til at den 17 år gamle gutten som er siktet i saken nekter for å ha drept Ødegård, selv om han har erkjent å ha vært på stedet der hun ble funnet. Gutten motsatte seg også varetektsfengsling, men fikk ikke medhold i dette. Samtidig har politiet klausulert dokumentene i saken for å sikre ro rundt etterforskningen, noe som gjør at familien ikke får innblikk i hva etterforskningen eventuelt avdekker.

– Familien er nok litt på hold. De er nok litt avventende. Men samtidig er det nok en liten grad av lettelse i den grad at det skjer noe, sier Øglænd i etterkant av fengslingsmøtet tirsdag ettermiddag.

Bistandsadvokaten har overfor politiet understreket at familien trenger svar på det de lurer på. Øglænd forteller at det har vært noen prøvende dager.

– Jeg tror jeg kan si at mandag var en dag med forferdelig mange inntrykk. De var nok i sjokk etter først å ha opplevd å få melding om at datteren var funnet drept i nærområdet og til alt som følger med. De fikk ikke satt seg ned og fordøyd hva som har skjedd. Samtidig har de også andre barn å ivareta oppe i alt dette, sier Øglænd.

– Klar over at mange stiller opp

Han sier at det er vanskelig å forutse hva som vil skje de nærmeste dagene, men at saken etter hvert nok vil gå over i litt roligere modus.

– Da vil nok dette med sorgprosessen komme inn over dem. De vil gå fra sjokk til å plutselig forstå hva som faktisk har skjedd, sier Øglænd.

Mandag kveld møtte et hundretalls mennesker opp til åpen kirke på Varhaug. Samtidig er kommunens kriseteam satt i sving for å bistå lokalsamfunnet og familien. Øglænd sier at i den grad han har diskutert saken med familien, er det ingenting som tyder på at de ikke føler seg ivaretatt.

– De er klar over at det er mange som stiller opp. Foreløpig har de brukt de nærmeste rundt seg til å prøve å bearbeide det som har skjedd, sier Øglænd.

Den siktede guttens advokat, Tor Inge Borgersen, har ikke besvart Jærbladets henvendelser.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...