Lokale artister samles til storslått julekonsert

Her er noen av musikerne som bidrar på tirsdagens konsert. F.v: Silje Sandanger, Brigt Skrettingland, Hans Egil Løe Abelsnes , Bjørn Inge Hauge,Bjor Bohne, og Ida Jaarvik Hetland fra Idas hjelpefond. Foto: Tarjei Håland

Strålande jul er en tradisjon som er kommet for å bli. Tirsdag arrangeres konserten for tredje året på rad.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

De to siste årene har Brigt Skrettingland og en hel hau med lokale artister holdt konsert til inntekt for Idas hjelpefond i Bryne kyrkje. I år var det like før hele arrangementet måtte avlyses.

– Jeg har hatt så mye å gjøre. Jeg hadde rett og slett ikke overskudd til mer, sier Skrettingland.

Så lite tid, så mye å gjøre

Men de to foregående årene har blitt starten på en tradisjon artistene ikke vil gi slipp på.
– Da jeg ikke hørte noe fra Brigt tenkte jeg at det sikkert ikke ble noe av konserten, men så traff vi hverandre og da sa jeg til han at dette får vi til, sier Bjor Bohne som i år har vært medarrangør for konserten.

Noen grep var nødvendige for å få til en stor produksjon på kort tid.

– Vi har gått bort fra flotte programblader, og heller gått for konferansier. Koret er blitt erstattet med verdige nummer, også har vi bedt artistene om å ordne musikere til seg selv fremfor å stille med husband. I år har vi hatt en måned på noe vi tidligere har brukt tre-fire måneder på, men til tross for det har vi møtt velvilje overalt. Det er et stort engasjement for saken og for arrangementet, sier han.

Julestemning

Artister og arrangører lover en fin og variert konsert som garantert får frem julefølelsen.

– Det blir en god blanding av artistenes eget materiale og noe mer tradisjonelt og «julete», sier Bohne.

– Det blir alt fra jærsk grøfteblues og klepp-irsk folkepunk til monumental opera, sier Brigt og ler.

Og de håper selvsagt at kirka blir fullsatt.

– Forhåndssalget er veldig bra til å være på Jæren. Vi nærmer oss halvfullt hus allerede, sier Skrettingland.

Betydningsfull konsert

Inntektene fra konserten går til Idas hjelpefond som bruker midlene til mat og medisiner for barn i Guatemala. Ida Jaarvik Hetland sier konserten betyr enormt mye for organisasjonen hennes.

– Det var helt fantastisk da Brigt ringte meg første året og spurte. Det utgjør en kjempeandel som gjør at vi kan få til enda flere prosjekter i Guatemala, sier hun.

Det første året ble bidraget fra konserten på 70.000 kroner. Året etterpå kunne de gi hele 90.000 kroner til fondet. Målet for i år er å passere 100.000 kroner.

– Det har utrolig mye å si at vi får denne inntekten. Det gir Idas hjelpefond forutsigbarhet, og det gjør at vi kan planlegge frem i tid, sier Jaarvik Hetland.

Flere av barna i Guatemala trenger kirurgi og det koster penger.

– Hver måned har vi rundt fire barn som blir operert for leppe-ganespalte. Denne operasjonen koster 3000 kroner. Konserten betyr at enda flere barn kan få denne og andre operasjoner, sier Hetland.

Lokalt mangfold

Daglig leder i Bryne kyrkje, Bjørn Inge Hauge, er veldig glad for at konserten finner sted også i år.

– Dette er jærske artister som står på. Det er enormt kjekt for oss i kirka å få samle lokale musikere som alle blir presentert på en kveld. Dette er flinke folk, og ikke minst så går billetten til inntekt for en god sak, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...