Må ta ny runde om sykkelveg

I fem år har Statens vegvsen og Klepp kommune jobba med å finna ei løysing for gang- og sykkelvegen langs Nordsjøvegen. No blir det ein runde til. (Arkivfoto: Åge Bjørnevik)

Klepp-politikarane gjorde ein formell feil då fleirtalet avviste trafikksikringa langs Nordsjøvegen. Dermed må saka behandlast ein gong til.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2017 kl 16:15

Det skapte stor forvirring i Klepp kommune då fleirtalet i hovudutval for lokal utvikling vedtok å avvisa heile reguleringsplanen for gang- og sykkelveg frå Orre gamle kyrkje til Hå grense.

No har ordføraren, med hjelp av fagfolka i administrasjonen og hos Fylkesmannen, konkludert med at det er gjort ein formell feil, og at saka må opp att i hovudutvalet.

– Kan ikkje avvisa ein heil plan

– Utvalet kan ikkje avvisa ein heil plan etter at han har vore ute på høyring og kjem til endeleg vedtak. Det er det berre kommunestyret som kan. Men utvalet kan føreslå endringar. Slik det blei stemt, kjem ikkje dei alternative løysingane fram. Derfor har utvalsleiaren og eg bestemt at saka skal behandlast på ny i utvalet, seier ordførar Ane Mari Braut Nese (H) til Jærbladet.

Det er ikkje uvanleg at hovudutvalet sender reguleringsplanar tilbake til utbyggjar for justering før dei blir lagt ut på offentleg ettersyn. Men det er svært uvanleg at eit politisk fleirtal i Klepp vil avvisa ein heil reguleringsplan etter at han har vore ute på høyring og kjem til endeleg vedtak.

Endå meir uvanleg blei saka av at dei tre partia som var i mindretal i utvalet (H, KrF og Ap), vil ha eit klårt fleirtal i kommunestyret. Kunne gang- og sykkelvegen likevel vera heilt stoppa? Politikarar og administrasjon var usikre på jussen allereie i møtet tirsdag ettermiddag. Torsdag ettermiddag fann dei løysinga.

Lang veg fram

I fem år har Klepp kommune og Statens vegvesen jobba med planen. Initiativet kom frå vegvesenet, som ønskte seg ein ny gang- og sykkelveg langs Nasjonal turistveg Jæren og den offisielle sykkelruta langs Nordsjøen.

Saka har vekt mykje diskusjon og strid. Hovudutvalet har utsett behandlinga fire gonger allereie i løpet av dei par siste åra. No blir det altså endå ein runde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...