Matilde (16) er kåret til årets unge spiller i Toppserien

Matilde Alsaker Rogde jubler i en av Klepps seriekamper tidligere i høst. Foto: Tarjei Sel

Klepp-spilleren har blitt lagt merke til i 2016.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2016 kl 12:34

Det er kvinneidrett.no som står bak kåringen og i begrunnelsen for valget, står det følgende:

«Klepps Matilde Alsaker Rogde (16) har tatt Toppserien og norsk fotball med storm i 2016. Sammen med den gode J16-generasjonen tok hun gull i åpent nordisk mesterskap i sommer, mens de også hadde full kontroll gjennom første hinder i kvalifiseringen på vei mot J17-EM neste år.

Kantspilleren så vi for første gang i en J15-landskamp på Hamar i 2015 og allerede der så vi at hun var en spiller med stort potensiale. Da hun signerte for Klepp foran årets sesong var vi heller ikke i tvil om at hun kom til å gjøre det bra i debutsesongen sin. Nå har hun også spilt seg til fast plass på A-laget til Klepp og der tror vi at hun blir fremover.

Matilde har også vært veldig delaktig i Klepps J19-lag og deres vei til cupgull, og spesielt den ene scoringen hennes i semifinalen var av det vakre slaget (Se scoringen hennes fra semifinalen i videovinduet helt nederst i saken). Hun scoret for øvrig begge målene i 2-0-seieren i semifinalen, før hun scoret det første målet i 3-1-seieren over LSK i cupfinalen. En finale hun også ble kåret til banens beste spiller i. Totalt scoret hun syv av lagets 13 mål da hun tok sitt andre NM-gull. For to år siden tok hun nemlig NM-gull med Forus og Gausel sitt J16-lag da de slo Lyn 2-1 i finalen».

Kriteriene for å kåres til årets unge spiller er at vedkommende må debutere i Toppserien i året det er snakk om, og være under 18 år eller fylle 18 samme år. I tillegg vektes prestasjoner i både klubb og landslag når vurderingen skal gjøres.

Matilde Alsaker Rogde signerte for Klepp i januar i år, og fikk sin debut mot Arna-Bjørnar i februar. Neste utfordring for ungjenta er landslagssamling med J17 i Italia andre helgen i januar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...