Mener fraværsgrensa er for firkantet

Hilde Garlid, redaktør i Jærbladet stiller spørsmål i ungdomsdebatt på Bryne videregående skole. I panelet er Benjamin Aarsland (Unge Høyre), Julia Wong (AUF), Hanne Marte Vatnaland (Senterungdommen, Ingrid Friestad (KrFU), Marianne Nesse (leder for elevorganisasjonen i Rogaland) og Øyving Åfløy (Sosialistisk ungdom). Foto: Sonia Drivdal Patella

Julia Wong fra AUf er imot fraværsgrensa. Hun mener elevene selv skal kunne si i fra når man er syk, fremfor å måtte ha med legeerklæring.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2017 kl 09:20

LitlaStortinget kjører ungdomsdebatt på Bryne videregående skole. Et av temaene som diskuteres, er fraværsgrensa.

Wong (AUF) mener at måten å bli kvitt skulk er gjennom å se elevene - ikke gjennom fraværsgrensa.

– Vi må finne ut hvorfor elevene ikke er på skolen, ikke stryke dem, sier hun.

Selv om moderpartiet Arbeiderpartiet støtter fraværsgrensa, mener Wong, med resten av AUF Rogaland i ryggen, at fraværsgrensa er for firkantet.

– Vi er for at det skal være krav til oppmøte på videregående skole, men vi tror ikke fraværsgrensa er løsningen, sier Wong.

Hun forteller også at det er forskjellige måter å lage regler på.

– Dette er en dårlig måte å lage regler på, sier hun.

Får støtte

Wong får full støtte fra Ingrid Friestad (KrFU).

– Fraværsgrensa er jo genial, men den er ikke gjennomførbar, sier Friestad.

Hun mener, i likhet med Wong, at foreldrene og elevene selv skal kunne levere sykemelding.

Høyre for

Benjamin Aarsland fra Unge Høyre, er den eneste som støtter fraværsgrensa. Han mener fraværsgrensa er et godt steg i riktig retning.

– Dette er en av de beste løsningene vi har hatt for å hindre skulk, sier Aarsland.

Han legger til at fraværsgrensa ikke er løsningen på alle problemene som er knyttet til skole og utdanning, men at den bidrar til mindre skulking blant elevene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...