Mobilen skal få jærbuen ut på fjelltur

Dårlig vær stopper ikke turen eller setter en demper for humøret til Mette Erga, Oddvar Høie og resten av gruppa. Foto: Vebjørn Olsen

Frivilligsentralen i Klepp tar i bruk en app som skal gjøre toppturene til en konkurranse.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

«Jeg sa du skulle holde deg i ro mens jeg var på ferie!»

Olav Bråtveit har vært bortreist den siste tiden, og ikke fått gått noen av toppturene i Rogaland i det siste. Dermed har han ikke fått samlet inn poeng i appen Trimpoeng.

Toppturen er et nystartet initiativ fra Frivilligsentralen i Klepp. Torhild Øgård har hatt ansvaret for å legge inn forskjellige turer, og håper den kan hjelpe jærbuen ut på fjellet, som en lignende app gjorde for henne.

- Det gir jo litt ekstra motivasjon når det er konkurranse involvert. Vi har vel alle litt konkurranseinstinkt i oss, sier Øgård.

- Pensjonistene er spreke

I tillegg til at hvem som helst kan leste ned appen å samle poeng alene, arrangerer frivillige ny topptur hver torsdag. Der pleier de å være mellom 15 og 20 personer som går, hvor de fleste er pensjonister. Men også småbarnsforeldre er med av og til. For noen uker siden hadde de med seg et 6 måneder gammelt barn.

Olav Bråtveit er en ivrig turgåer, og har alltid med seg hunden Balder på fjelltoppene.

Olav Bråtveit har alltid med seg hunden Balder som liker å sette tempoet framme i rekka. Foto: Vebjørn Olsen

- Du skulle kanskje tro pensjonistene hang litt etter på fjellturer, men de er overraskende spreke. De gjør jo ikke annet enn å gå på tur, sier Bråtveit med et lurt smil mens Balder vil ha høyere tempo opp bakken.

Denne gang går turen til Resasteinen i Sandnes for de 16 spreke turgåerne.

Sosial trim

- Det er veldig sosialt og vi koser oss alltid på tur, uansett vær. Hvis jeg ikke kommer en torsdag blir jeg alltid spurt uken etterpå «hvor ble du av forrige torsdag?», sier Kari Gjerstad som er med på tur hver gang hun har mulighet.

16 menn og kvinner tok turen til Resasteinen. Fra venstre: Karen Høie, Trine Nerås Kokes, Torunn Valheim, Torhild Øgård og Mette Erga. Foto: Vebjørn Olsen

Til nå har de fått med seg ti frivillige som er med og bytter på å ha kontroll på turene. Frivilligsentralen håper gruppen av folk som ikke har så mye å gjøre på dagtid, nå blir med på toppturene.

- Folk trenger folk, sier leder i Klepp Frivilligsentral Ann Kristin N. Hatletvedt.

Toppturen

* En gruppe startet av Frivilligsentralen i Klepp for de som ønsker mer utfordring på tur.

* I appen Trimpoeng kan du samle poeng, der turene har forskjellige vanskelighetsgrad.

* Kleppevarden gir 50 poeng, mens Flørlitrappene gir 444 poeng.

* 62 turgåere har samlet poeng hittil.

* Det er 59 forskjellige turmål i Rogaland hvor man kan samle poeng.

Tilbud for de spreke

Frivilligsentralen har lenge hatt andre turtilbud, som for eksempel strandturen, hvor 60-70 personer går tur sammen på stranda hver tirsdag. Toppturen startet de for å gi dem som er ennå litt sprekere en utfordring. Toppturene varierer i vanskelighetsgrad og lengde, og poengene tildeles ut i fra det.

Jan England og Reidun Håland lar ikke regnværet stoppe dem fra å ta nye poeng i konkurransen. Foto: Vebjørn Olsen

Til nå er det 96 personer som har meldt seg inn i topptur-gruppen i Trimpoeng, og 62 av dem har vært ute og samlet poeng. Nå håper Torhild Øgård og Ann Kristin N. Hatletvedt at de får med seg enda flere rundt i Rogaland på de 59 turmålene som foreløpig er lagt inn i appen.

- Det vil også bli premieutdelinger etter hvert. Ikke bare til den som har samlet flest poeng, men også tilfeldige som går på tur eller noen som har gjort det bra i en periode, sier Hatletvedt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...