Nå blir strendene rusta opp med fancy toalett

Slik kjem dei nye toaletta på Refsnesstranda til å sjå ut. Foto: Statens vegvesen

Dei nye toaletta på Borestranda er klar. Og til 
våren kjem det flunkande nye fasilitetar på Refsnesstranda.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 19:52

I løpet av kort tid vil dei populære jærstrendene få ein solid oppgradering når det gjeld toalettfasilitetar. Det eine står allereie klart på Borestranda, det andre skal opp på Refsnesstranda til våren.

Saman med Orrestranda er strendene på Bore og Refsnes to veldig populære turmål. Begge dei to sistnemnde treng større parkeringsplass og nye toalett. Gjennom eit spleiselag sørgjer Statens vegvesen og kommunane Hå og Klepp nå for eit betre sørvistilbod til dei besøkande.

Dei nye toaletta på Borestranda er nå klar. 
 Foto: Statens vegvesen

I ei pressemelding skriv Statens vegvesen om designet til dei to toalettanlegga.

«Dei to toaletta er teikna av arkitektkontoret Lie & Øyen og får eit felles uttrykk der design på sørvisbygga går igjen. Toalettet på Bore er eit enkelt og robust bygg oppført i betong, medan toalettet på Refsnes blir bygd i aluminium.

Bore er ei populær heilårs surfestrand og sørvisbygget skal ta omsyn til dette med enkel dusj og to enkle avlukke der ein kan skifte til våtdrakt i ly frå vind og ver. Refsnesstranda er brukt som bade – og turområde i sommarhalvåret, og det same tilbodet vil kome også her», heiter det i pressemeldinga.

Dei to kommunane er byggherre for prosjekta på kvar si strand, og dei har ansvar for drift og vedlikehald. Statens vegvesen bidreg med planleggingskostnader og eit tilskot på 50 prosent av anleggskostnaden.

Orrestranda var først ut med ei storstilt oppgradering av fasilitetane. Det nye toalettanlegget vart opna med pomp og prakt av Klepp-ordføraren i juni 2016.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...