Nå er årets «Nærbøl» her

Anders Risa (fra venstre), Enok Bore, Morten Undheim, alle fra Garasjen mikrobryggeri, Sigbjørn Lerbrekk fra Nærbø ølfestival, Joar Eitrheim fra Garasjen mikrobryggeri, Ola Helland fra Nærbø ølfestival og Thomas Hovlandsvåg fra Kinn bryggeri smaker på årets Nærbøl. Foto: Privat

Durkdrevne hjemmebryggere måtte skalere opp fra 50 til 4000 liter for å lage ølet som skal bli tilgjengelig i utvalgte ølustalg over hele landet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2017 kl 15:11

Tradisjonen tro har Jæren ølklubb stolt på lokale krefter når ølet til årets Ølfestival, som finner sted på Nærbø fra 20. til 21. oktober, skal komponeres. Denne gangen er det velrennomerte Garasjen mikrobryggeri som har fått det ærefulle oppdraget å lage oppskriften.

– Det er i utgangspunktet en pale ale som vi har utviklet selv. Det som er kult med den, er at vi har i sitrongress, som bidrar godt i ølet. Det gjør at den holder godt på fruktigheten, selv om den ikke er overdrevet, sier Joar Eitrheim, som er eier av selve garasjen hvor bryggelaget har tilhold.

Tropisk sitrus

– Nærbø ølfestival liker å ha litt nytt på ølet, så vi har brukt en nokså ny humletype, som kalles Azacca. Den er oppkalt etter den hawaiiske landbruksguden. Dermed blir det en USA-øl, med tropiske og sitrus-aktige innslag, sier han.

I forkant av slippet, som fant sted på Holdeplassen Bar lørdag ettermiddag, var han ganske trygg på at ølet ville bli tatt godt i mot.

– Vi håper folk finner det drikkende, og har jo prøvesmakt. Men det er jo ikke bare-bare å eskalere fra 50 til 4300 liter, sier Eitrheim.

Saken fortsetter under bildet

Joar Eitrheim Foto: Håvard Ovesen

I puber fra Nærbø til Bergen

Det er Kinn bryggeri i Florø som har tatt seg av selve bryggingen.

– Vi var en tur oppe hos dem, og var med og lagte ølet. Vi skar opp ingredienser og heiv oppi, forteller Eitrheim.

Framover blir ølet tilgjengelig på utvalgte puber fra Nærbø til Bergen, i tillegg til ølutsalg over hele landet.

– Vi har laget en sterk versjon på 6,5 prosent til uteplassene, pluss en butikkversjon på 4,7 prosent som kommer i ølutsalgene, sier Eitrheim.

Det er Kinn bryggeri i Florø som har brygget årets Nærbøl, basert på en oppskrift fra Garasjen mikrobryggeri. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...