Nå skal fleire store bustadprosjekt ut på høyring

Solbergkvartalet (t.v.) og Kvernaland Torg vil bli synlege bustadprosjekt, sentralt plasserte på høvesvis Bryne og Kvernaland. Foto: Arkitektfirmaet Sjo Fasting / Abacus arkitekter

Utbyggarane kan få endeleg avklaring i løpet av året.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

For tida er det fleire markante bustadprosjekt på gang i Time kommune. Torsdag hadde utval for lokal utvikling sitt siste møte før sommarferien, og då var mellom anna to prosjekt på Bryne og eitt på Kvernaland oppe til behandling.

Det blei samrøystes vedtatt å legga forslaga til detaljreguleringsplanar ut på høyring og offentleg ettersyn.

Fornying og fortetting

I Solbergkvartalet skal fire gamle hus rivast eller flyttast. I staden skal det koma nye leilegheitsbygg med til saman 22 leilegheiter. Dersom alt går slik utbyggarane håpar på, blir det byggestart i løpet av 2019.

– Eg synest dette er eit spennande prosjekt for Bryne sentrum, med både nytt og gammalt, kommenterte Bjørghild Underhaug (KrF) i utvalet.

I Hetlandsgata 26, like ved Bryne vidaregåande skule, skal det byggast fem «byhus» og sju leilegheiter.

Lokalpolitikarane har tidlegare opna for inntil fire etasjar. I tillegg skal det lagast til felles hageareal bak husa, samt felles parkeringskjellar med bodplass under heile tomta.

– Dette er jo fortetting, og det er ønskeleg i dette området, slo Knut Mauland (H) fast.

Begge desse prosjekta skal ut på høyring frå 20. juni til 20. august, så blir det etter planen ny behandling i lokal utvikling i november og endeleg vedtak i kommunestyret i desember.

Ny runde for Kvernaland Torg

På Kvernaland er det planar om tre bustadblokker, med totalt 51 leilegheiter og ein ny Kiwi-butikk ved krysset Kvernelandsvegen/Theodor Dahls veg. Forslaget til detaljreguleringsplan har vore ute på høyring tidlegare, og det kom då motsegn på støy samt «barn og unges interesser».

Arkitektane har, samarbeid med rådmannen i Time kommune, endra på nokre hovudgrep i planen. Mellom anna har to leilegheiter blitt slått saman til éi, og dokumentasjonen om eksisterande kvartalsleikeplass har blitt betra.

Prosjektet, av fleire politikarar omtalt som «midt i smørauget på Kvernaland», skal nå ut på avgrensa høyring, frå 20. juni til 19. juli. Det blir ny behandling i lokal utvikling i april og endeleg vedtak i kommunestyret i september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...