Nabovakter får hjelp av vaktselskap og kommunen

Steinar Espevik har blitt kontaktperson for eit heilt nabolag etter fleire brannar på Rosseland siste tida. Han har vore primus motor for ei nabovaktordning nattestid. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Dei private nattevaktene held fram på Rosseland, forsterka med både vaktselskap og Time kommune på laget.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2018 kl 09:05

Steinar Espevik har fått mange tilbakemeldingar etter at det vart kjent at naboar på Rosseland går nattevakt i området fordi dei føler seg utrygge i eigne heimar etter sju brannar og branntilløp i same område på Rosseland på Bryne.

Dei siste dagane har fleire meldt seg til å gå streifvakt på nettene.

- Folk viser eit stort engasjement. Me har nå ein tett dialog med både politiet og kommunen, seier Espevik.

Vaktselskap på banen

Til og med vaktselskapet Nokas AS har meldt seg til teneste og vil ta nokre rundar i området kvar natt framover.

- Våre mobilvektarar har ein del faste oppdrag på Bryne. Me vil bistå med patruljering på Rosseland når me har tid og anledning, seier Livar Bertelsen, key account manager i Nokas AS.

Han seier firmaet ikkje tar betalt for patruljeringa, men gjerne vil hjelpa til i ein spesiell situasjon.

Natt 23. juli brann det i ein bil og eit bustadhus. I tillegg var det brann eller branntilløp i fire søppeldunkar i området denne natta. 25. juli brann det i eit klubbhus, natt til 3. august vart eit bustadhus totalskadd i brann. Foto: Jærbladet

Får tilgang til containarar

Også Time kommune har vore i tett dialog med Espevik, som har blitt ein representant for innbyggjarane på Rosseland.

- Me har blitt samde om å bistå med brannvakter på nettene, slik at dei ikkje blir for få, seier fungerande rådmann i Time kommune, Bjørn Meling.

Han har vore i kontakt med Rosseland ballklubb, som er positivt innstilte til å ta nokre nattevakter frå mandag.

- Det har også vore spørsmål om innbyggjarar på Rosseland kunne få tilgang til nedgravde søppelcontainarar i området, slik at dei slepp å ha brennbart materiale i eigne søppeldunkar, seier Meling.

Kommunen har vore i kontakt med sameiget Rosselandstunet og Nyland barnehage og begge stiller containarar til disposisjon.

- Dei som har behov kan henta brikker til desse containarane i Nyland barnehage, seier Meling.

På under to veker har det vore sju brannar eller branntilløp på Rosseland. Foto: Helene Holm

Møte torsdag

Kommunen kan også levera låsbare søppeldunkar til privatpersonar som ikkje har mulegheit til å låsa eigna dunkar inne.

Torsdag skal Time kommune og politiet ha eit møte om situasjonen på Rosseland. Steinar Espevik er invitert til å vera med på møtet, som representant for innbyggjarane.

- Me kjem til å ha ein tett dialog med politiet og håpar at dette får ein slutt snart, seier Meling vidare.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...