Nærbø klar for den store hjemmetesten

På trening med Tord Aksnes Lode (f.v.), Preben Nord-Varhaug, Jone Sele Holmebakken, Andreas Horst Haugseng, Steffen Stegavik, Mike Würtz Lønne, Ole Nærland, Atle Gudmestad (med ryggen til) og John Thue. Foto: Tarjei Sel

Søndagens hjemmekamp mot Lillestrøm kan på mange måter komme til å definere seseongen. Er Nærbø en seriøs opprykkskandidat?

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2017 kl 21:22

Det er klart for sesongens andre hjemmekamp i 1. divisjon. I den første, mot Runar, gikk Nærbø på et forventet tap.

Søndag kommer Lillestrøm, som rykket ned fra eliteserien i vår, på besøk. De møter et Nærbø-lag som skal være mye mer klar for kamp enn tilfellet var 13. september.

Har blitt mye bedre

– Det kan ikke måles, men jeg mener vi er dobbelt så gode nå som før seriestart. Alt er mye lettere og triveligere, og laget begynner å sette seg. Det var kanskje smart av oss å trene mot kampene som kom etter Runar, som vi visste er i en egen klasse, sier trener Rune Haugseng.

Etter tapet for Runar, slo Nærbø tilbake med borteseier mot Follo og Herulf Moss. Nå er det klart for den store hjemmetesten.

Forventer tøff kamp

– Vi har fått noen gode svar i det siste, i kampene mot Follo og Herulf Moss, og i G20-kampene sist helg. Mot Lillestrøm får vi svar på om vi er et lag som kan henge med i toppen, sier alltid nøkterne Haugseng.

Han mener styrkeforholdet i søndagens kamp i utgangspunktet er 50/50, og håper selvsagt at guttene drar til med seier.

– Det blir knalltøft mot Lillestrøm. Vi skal se på hvilke grep vi må ta, og forberede spillerne så godt vi kan. For oss blir dette nok en kamp mot en ny motstander. Lillestrøm er svakere enn da de var i eliteserien i fjor, men har fått inn flere nye, gode spillere. De tapte bare med fem mål borte mot Runar, minner Haugseng om.

Nykommerne er i gang

Strekspiller Mike Würtz Lønne og venstrekant Henrik Moen er nykommerne i Nærbø-laget denne sesongen. Rune Haugseng har stor sans for begge.

– Begge begynner å komme godt inn i gruppa. De skjønner måte vi vil spille på, og begynner å ta tempoet vi ønsker. Mike har blitt mye bedre trent den måneden han har vært her. Henrik er en utrolig intelligent spiller, og er en bohemtype som kan bli en publikumsyndling, mener Haugseng, som trener herrelaget sammen med Robin Rosander Haugsgjerd.

Haugseng har sørget for at Madla-soldat Henrik Moen disponerer en leilighet på Nærbø, og den langhårede 19-åringen fra grenselandet mellom Skien og Porsgrunn tilbringer gladelig helgene på tjukkeste Jæren.

Vigre har tretthetsbrudd

Mens Steffen Stegavik rapporteres å være i mye bedre slag nå enn han har vært i innledningen av sesongen, har en annen bakspiller fått et nytt tilbakeslag. Stian Vigre har et tretthetsbrudd i den ene foten, og må trene alternativt de neste ukene.

– Det er synd for oss og Stian, og jeg håper det er slutt på problemene hans nå, sier Rune Haugseng.

Med Vigre ute, øker sjansen for spilletid betraktelig for Tord Haugseng. 18-åringen, som fikk «lappen» tirsdag, og dermed kan kjøre rundt i sin flotte bil, blir nok å se mot Lillestrøm i Nye Loen søndag.

På Nærbø håper man selvsagt på full tribune og god, gammel Nye Loen-stemning. Tilskuerne får uansett se et Nærbø-lag i en langt bedre forfatning enn tilfellet var i serieåpningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...