Nærbø med strålende prestisjeseier

Så glad ble Ole Nærland da han scoret mot Sandnes i sluttminuttene. Nummer 96 er André Ellertsen, som var med på Nærbøs opprykk for snart et år siden. Nå har han rykket opp til eliteserien med Sandnes. Foto: Tarjei Sel

Det ble et realt slagsmål mellom Sandnes og Nærbø.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2017 kl 11:38

Sandnes – Nærbø 22-28 (10-13)

Sandnes var allerede klar for eliteserien da Nærbø kom på besøk søndag kveld. Opprykket ble sikret da Runar spilte uavgjort mot Kristiansand.

For Sandnes handlet det om å gi hjemmepublikumet en fin opprykksfest. For Nærbø handlet det om å revansjere det sure og unødvendige tapet i Nye Loen i november.

Det ble en kamp med høy temperatur, og i første omgang ble det nesten slåsskamp. Etterpå var alle venner, og Sandnes fikk vel fortjent hyllest for opprykket sitt.

Ole Nærland (f.v.), en skjult Tord Aksnes Lode, John Thue, Stian Vigre, Preben Nord-Varhaug, Andreas Horst Haugseng, Kaj Sindre Steinbru, Atle Gudmestad, Rassin Haugseng, Robert Stangeland, Tord Haugseng, Halvor-Elias Nærland, Jone Sele Holmebakken, en delvis skjult Per Kristian Moi og Svavar Mar Olafsson feirer seieren. Foto: Tarjei Sel

Islandsk mur - jærsk slegge

Med en strålende Svavar Mar Olafsson i mål, tok Nærbø kommandoen. Temperaturen var til tider høy, men spillerne holdt stort sett hodet kaldt, og kunne gå til pause med tremålsledelse.

Nærbø dro ifra i andre omgang, men Sandnes svarte. Det var spenning på 18-20, med ti minutter igjen å spille. Da var det tid for Stian Vigre-show. Bakspilleren kom inn for en sliten Steffen Stegavik, og scoret tre på rad. De siste minuttene hadde Nærbø full kontroll.

– Jeg ble satt opp til noen fine muligheter, og fikk ballene i mål. Det var viktige scoringer, sier den sindige jærbuen Stian Vigre.

– Hvor kjekk var denne seieren?

– Vanvittig kjekk. Dette er jo den viktigste kampen for oss, smiler bakspilleren som fylte 19 år for en uke siden.

Tredjeplassen, som gir opprykkskvalifisering, er ikke noe mål, skal vi tro Stian Vigre.

– Jeg tror ikke det er så mange som vil rykke opp denne sesongen. Det blir nok litt for tidlig. Vi er uansett veldig fornøyd med der vi ligger på tabellen nå.

Nærbø-spillerne feirer sesongens kjekkeste seier. Foto: Tarjei Sel

– Dette var kult

Trener Rune Haugseng var ganske utladet etter kampen. Sammen med Robin Rosander Haugsgjerd ledet han laget til seier med stort engasjement.

– Vi burde vunnet den første kampen mot Sandnes også, og det hadde vi gjort med det spillet vi viste i dag. Guttene utvikler seg hver eneste dag. Dette var kult, sier Haugseng.

Han framhever selvsagt Svavar Mar Olafssons fantastiske keeperspill, men er fornøyd med alle som var på banen.

– Vi justerer oss underveis. Da vi gikk til pause, trodde og håpet jeg vi skulle vinne.

– Hva med Stian Vigre?

– Stian må bare holde seg frisk og skadefri. Da er han en eminent spiller med stort potensial.

Heller ikke Rune Haugseng vil snakke om den tidligere omtalte tredjeplassen.

– Dét er i hendene på andre. Vi får en tøff kamp mot Stord neste helg, og vi må ha fokus på den.

– Frykter du at Sandnes vil prøve å hente noen Nærbø-spillere?

– Det har jeg ikke tenkt over. Jeg tror de trives med det vi holder på med, og vi har en langsiktig plan, understreker Rune Haugseng.

Nærbø ligger på 5. plass i 1. divisjon, men det er bare ett poeng opp til Sandefjord på tredje og Runar på fjerde. Nærbø skal møte Runar hjemme i Nye Loen i siste serierunde.

Nærbøs lag: Halvor-Elias Nærland, Svavar Mar Olafsson - Ole Nærland 2, Atle Gudmestad 5, Stian Vigre 5, Robert Stangeland, Andreas Horst Haugseng 2, Rassin Haugseng, Tord Haugseng, Tord Aksnes Lode 3, Steffen Stormo Stegavik 2+3, Kaj Sindre Steinbru, Preben Leander Nord-Varhaug 3, Jone Sele Holmebakken, Per Kristian Moi og John Thue 3.

Målvakt Svavar Mar Olafsson var Nærbøs store spiller mot Sandnes. Foto: Tarjei Sel

Stian Vigre (nr. 4) var sentral for Nærbø de siste ti minuttene. Her jubler han for scoring sammen med Preben Nord-Varhaug. Foto: Tarjei Sel

Her ble det nesten slåsskamp. Nærbø-spillerne er Svavr Mar Olafsson (f.v.), Preben Nord-Varhaug, Andreas Horst Haugseng og Steffen Stegavik. Foto: Tarjei Sel

Vi fulgte kampen:
Slutt: Det endte 22-28 til Nærbø. Preben Nord-Varhaug og John Thue scoret de to siste.

58. Det står 21-26 til Nærbø. Ole Nærland scoret igjen fra strek.

57. Det står 21-25 til Nærbø. Ole Nærland scoret.

56. Det står 21-24 til Nærbø. Preben Nord-Varhaug scoret.

54. Det står 20-23 til Nærbø. Stian vigre scoret igjen.

52. Det står 19-22 til Nærbø. Stian Vigre scoret begge med høyreslegga.

50. Det står 18-20 til Nærbø. Andreas Horst Haugseng scoret.

48. Det står 17-19 til Nærbø, som har hatt måltørke de siste minuttene.

46. Det står 16-19 til Nærbø.

44. Det står 14-19 til Nærbø. En svært leken Steffen Stegavik scoret.

43. Det står 14-18 til Nærbø. John Thue scoret.

41. Det står 14-17 til Nærbø. Andreas Horst Haugseng scoret.

38. Det står 12-16 til Nærbø. Stian Vigre scoret.

36. Det står 12-15 til Nærbø. Ole Nærland scoret.

33. Det står 11-14 til Nærbø. Steffen Stegavik scoret.

31. Andre omgang har startet. Dette kan bli heftig.

Pause: Det står 10-13 til Nærbø. Atle Gudmestad scoret det siste Nærbø-målet i første omgang. Svavar Mar Olfasson har vært Nærbøs store spiller i en omgang som har bydd på mye kranling, tre utvisninger til Nærbø og to til Sandnes.

28. Det står 10-12 til Nærbø. Tord Aksnes Lode scoret.

26. Det står 9-11 til Nærbø.

24. Det står 7-11 til Nærbø. Stian Vigre scoret.

22. Det står 6-10 til Nærbø. Steffen Stegavik scoret.

19. Det står 6-9 til Nærbø. Atle Gudmestad og Steffen Stegavik har scoret.

15. Det står 4-7. Steffen Stegavik og Tord Aksnes Lode har scoret. Det har også vært tilløp ti lslåsskamp. Høy temperatur!

12. Det står 3-5 til Nærbø. Atle Gudmestad og Tord Aksnes Lode scoret.

8. Det står 2-3 til Nærbø. Atle Gudmestad scoret. Svavar Mar Olafsson har storspilt i Nærbøs mål.

5. Det står 1-2 til Nærbø. Atle Gudmestad og John Thue scoret.

4. Det står 1-0 til Sandnes.

1. Kampen er i gang. Nærbø starter med Svara Mar Olafsson, Tord Aksens Lode, Rassin Haugseng (Atle Gudmestad i angrep), Steffen Stegavik, Ole Nærland, Andreas Horst Haugseng og Jhn Thue.

5 minutter til kampstart: Det er fullstappet i Vågen idrettshall. Litt nervøs stemning, selv om det bare er prestisje som står på spill.

Kaj Sindre Steinbru (t.v.) og Andreas Horst Haugseng varmer opp til kampen mot Sandnes. Foto: Tarjei Sel

Før kampen:
Lørdag spilte Runar uavgjort i Kristiansand. Det betyr at Sandnes er klar for eliteserien neste sesong, selv om det er tre kamper igjen å spille.

Dermed kan opprykket feires før kveldens lokaloppgjør mot Nærbø i Vågen idrettshall. Det er ikke helt det samme som å feire etter en kamp.

Nærbø-trener Robin Rosander Haugsgjerd er usikker på hva lørdagens opprykk har å si for kveldens kamp.

- Det kommer an på hvordan opprykket påvirker Sandnes. De har lenge vært forbredt på at de kommer til å rykke opp, så det kommer nok til å smelle i kveld, mener Haugsgjerd.

For Nærbø handler kveldens kamp om mye. Tapet for Sandnes i november skal revansjeres, det samme skal tapet for Kristiansand for en uke siden. Spillerne får muligheten til å vise at de er på høyde med laget som topper tabellen, og som skal spille i eliteserien neste sesong. I tillegg har Nærbø fortsatt god mulighet til å tta fjerdeplassen, og med seier kkan til og med tredjeplassen være innen rekkevidde.

Nærbø stiller med disse 16 spillerne i kveld: Halvor-Elias Nærland, Svavar Mar Olafsson - Ole Nærland, Atle Gudmestad, Stian Vigre, Robert Stangeland, Andreas Horst Haugseng, Rassin Haugseng, Tord Haugseng, Tord Aksnes Lode, Steffen Stormo Stegavik, Kaj Sindre Steinbru, Preben Leander Nord-Varhaug, Jone Sele Holmebakken, Per Kristian Moi og John Thue.

Bildet er fra kampen mellom Nærbø og Sandnes i Nye Loen i november i fjor. Det endte med tap 20-21 for hjemmelaget. Her det Andreas Horst Haugseng som overfalles av to Sandnes-spillere. Rett bak, i hvit t-skjorte, følger Steffen Stegavik med. Noen dager senere skrev han kontrakt med Nærbø. Foto: Tarjei Sel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...