Nærbø slet, men kunne juble for semifinale

Halvor-Elias Nærland var Nærbøs klart beste spiller. Foto: Tarjei Sel

Slo Follo i en spennende kvartfinale i G20-NM.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 09:21

Nærbø – Follo 26-22 (11-8)

Follo scoret kampens to første mål, og det gikk over 11 minutter før Nærbø tok ledelsen for første gang, 4-3.

Da Nærbø så ut til å dra ifra, på 9-5, kom Follo tilbake. Gjestene spilte offensivt og aggressivt i forsvar, og Nærbø taklet ikke det helt. Målvakt Halvor-Elias Nærland var Nærbøs klart beste spiller i første omgang.

I starten av andre omgang knappet gjestene inn på ledelsen, før de dro på seg to tominuttere på en gang. Nærbø klarte ikke å utnytte fordelen det var å ha to spillere mer på banen. En kraftig skjerping var påkrevd. Etter sju minutter stod det 13-12. Follo skiftet keeper i pausen, og han fikk en meget god start.

Ingen ble overrasket da Nærbø tok timeout.

Henrik Moen scoret to kjappe, hvorav det andre var av det mer sofistikerte slaget, og Nærbø var i gang igjen. 15-12. Bakerst fortsatte Halvor-Elias Nærland å redde. Han hadde virkelig kvelden.

Venstrekant Henrik Moen bød på seg selv, og fikk publikum til å reise seg i begeistring. Foto: Tarjei Sel

Nærbø klarte ikke å dra ifra, men scoret nok til å holde Follo på to-tre-fire måls avstand. På 20-16, med ti minutter igjen å spille, så Follo seg nødt til å ta timeout.

Fem minutter før full tid var stillingen 23-21. Det var spennende, men nok en gang var kjappe Henrik Moen frampå med en scoring. Nå var det småkaotiske tilstander; Follo nektet å gi opp. Halvor-Elias Nærland reddet som så mange ganger før, og da Tord Aksnes Lode satte inn 25-23, var det avgjort.

Tord Aksnes Lode scorer et av sine tre mål i første omgang. Ole Nærland følger nøye med. Foto: Tarjei Sel

Nærbø er klar for semifinalen (det spilles hjemme og borte) i G20-NM. Finalen spilles i Oslo Spektrum i romjula.

- Vi er videre, og det er det viktigste, men det vi presterte i dag, var ikke godt nok. Det er ikke slik som dette vi skal fremstå. Vi har altfor mange bomskudd og tekniske feil. Halvor-Elias hadde en kjempekamp i mål. Av utespillerne var Henrik Moen god, ellers var det på det jevne, mener trener Robin Rosander Haugsgjerd.


Nærbø G20s lag:
Halvor-Elias Nærland, Mathias Johnsen - Ole Nærland 2, Stian Vigre, Andreas Horst Haugseng 2, Rassin Haugseng 1, Tord Haugseng 3+1, Tord Aksnes Lode 4+3, Sondre Steen-Hansen, Henrik Moen 5, Preben Leander Nord-Varhaug 3, Jone Sele Holmebakken 1, John Thue 1, Vegard Birkeland Lode, Henning Lea Knutsen og Per Kristian Moi 1.

Rassin Haugseng (f.v.), Sondre Steen-Hansen, Tord Haugseng, Henrik Moen, Andreas Horst Haugseng og Ole Nærland lader opp til kveldens kamp. Foto: Tarjei Sel

Før kampen:

I kveld spiller Nærbøs G20-lag kvartfinale i G20-NM. Follo er motstander hjemme i Nye Loen, og målet er selvsagt å ta seg til semifinalen.

Nærbø G20 består av spillere som er født i 1997 eller senere. Bare fire av a-lagsspillerne er for gamle til å være med: Svavar Mar Olafsson, Atle Gudmestad, Mike Lønne Würtz og Steffen Stegavik.

Forventer fartsfylt kamp

– Follo består stort sett av 98-modellene fra Ski, som våre gutter har knivet med siden de var små. Follo kommer med et lag som er nesten det samme som de stiller med i 1. divisjon. Jeg tror det blir en artig kamp mellom to lag med offensivt forsvar, kjappe spillere, trøkk og entusiasme, sier trener Robin Rosander Haugsgjerd.

Nærbø slo Follo med fem mål da lagene møttes i 1. divisjon på Østlandet i september, mens Nærbø-laget fortsatt var rustent etter en litt trøblete sesongoppkjøring.

Hjemme igjen fra Slovakia

Sist uke var Halvor-Elias Nærland, Tord Aksnes Lode og Tord Haugseng på tur med G98-landslaget til Slovakia. Der fikk de tre landskamper og en passelig dose spilletid.

Alle tre er hjemme i god tid til morgendagens kvartfinale.

Andreas Horst Haugseng og Rassin Haugseng valgte begge å stå over landslagssamlingen denne gangen. Ole Nærland var hjemmeværende reserve.

Henning Lea Knutsen, som var bortreist med G2000-landslaget, er også med i troppen. Han spilte tre landskamper mot Portugal, Spania og Sverige.

– Denne gangen skaper ikke landslagssamlingen trøbbel for oss. Det er bare positivt at de tre har fått oppleve noe annet. At Andreas valgte å bli hjemme, var fornuftig. Nå er han skadefri, og det er bare Stian Vigre som ikke kan spille. Stian trener femti prosent nå, og vi skal gradvis få han tilbake. Han er med i troppen mot Follo, men jeg tror ikke han kommer til å spille, sier Haugsgjerd, som trener Nærbøs herrelag sammen med Rune Haugseng.

Kvartfinalene i G20-NM:
St. Hallvard - Bodø 29-31
Fyllingen Bergen - Bækkelaget 25-32
Nærbø - Follo 26-22
Haslum Håndball - Sandefjord (spilles onsdag)

Rassin Haugseng og Henrik Moen i vennskapelig brytekamp, med Stian Vigre som tilskuer. Tirsdag kveld skal det brytes mot Follo, og da er det alvor. Foto: Tarjei Sel


Hvem vant? Vi tror Rassin Haugseng hadde full kontroll på Henrik Moen, slik det bør være når en bakspiller og kantspiller måler krefter. Foto: Tarjei Sel


Bryterne Henrik Moen (t.v.) og Rassin Haugseng tar en pust i bakken. I kveld er det bånn gass. Foto: Tarjei Sel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...