Ni russegutar frå Time og Hå gir 30.000 kroner til Kreftforeningen

Frå venstre: Michael van der Burg, Morten Skrudland og Jim Stian Vigre er tre av dei ni i russegruppa Wild 2019 som har gitt 30.000 kroner til Kreftforeningen Foto: Brit Romsbotn

– Me har alt under kontroll for den komande russefeiringa, og me tykkjer det er gildt at me kan hjelpa andre, seier medlemmane i russegruppa Wild 2019.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Michael van der Burg, Morten Skrudland, og Jim Stian Vigre, alle frå Nærbø, er tre av dei ni i russegruppa Wild 2019 som har gitt 30.000 kroner til Kreftforeningen.

Gruppa består av ni gutar frå Time og Hå. Pengane har dei fått inn gjennom diverse dugnadsarbeid og sal av dopapir og tørkerullar.

Åtte av dei ni russegutane er elevar ved Bryne vgs. Morten Skrudland er lærling i barnehage for å bli barnehagelærar.

– Litt ekstra i år

Dei ni har god kontroll på utgiftene i samband med den ti meter lange russebussen som dei har skaffa seg. Då dei såg at dei ikkje hadde behov for pengane sjølv, bestemte dei seg for å gje dei til Kreftforeningen.

– Me vil støtta noko me tykkjer er bra. Alle me ni som er tilknyta russebussen, kjenner nokon som er ramma av kreft, fortel Jim Stian Vigre.

– Var det ikkje freistande å heller bruka pengane på fest og moro?

– Alle blei gira på at me skulle gje pengane vekk. Me har full kontroll på eigne utgifter og då er det kjekt å støtta andre, seier Michael van der Burg.

– Bryne vgs plar alltid samla inn pengar til Kreftforeningen. No blir det litt ekstra, fastslår Morten Skrudland.

– Heilt fantastisk

Maren Jacobsen, aksjonsleiar for Kreftforeningen i Rogaland, tykkjer det er heilt fantastisk at ni komande russ gir 30.000 kroner til Kreftforeningen.

– Pengesummen blir ein del av aksjonen «Krafttak mot kreft 2019», som går frå 11. til 17. mars neste år. Bryne-russen 2018 blei best i Rogaland og den tredje beste skulen i landet, og dei fekk gullbøssa etter fjorårets aksjon. No ser det ut som at dette kan ta heilt av, seier Jacobsen.

Ho er også oppteken av at dette er pengar som elevane sjølv har skaffa.

– Dette er ikkje pengar som er samla inn frå næringslivet, men dei kjem frå russen sjølv. Det er flott å oppleva eit slikt engasjement, seier Maren Jacobsen, aksjonsleiar for Kreftforeningen i Rogaland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...