No kjem saka om nedlegging av Horpestad og Vasshus

Skulane Horpestad (t.v.) og Vasshus ligg an til å bli nedlagde som ledd i planane om å byggja ein ny barneskule på Kleppe. Foto: Åge Bjørnevik

Det har lenge lege i korta at dei to bygdeskulane skal leggjast ned. Før sommaren skal Klepp kommunestyre gjera endeleg vedtak.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Før ein skule kan leggjast ned, må det gjennomførast ei formell høyring. Den høyringa bestilte politikarane i hovudutval for skule og barnehage i slutten av forrige veke.

Forslaget går ut på at Horpestad skule skal leggjast ned når den nye barneskulen på Kleppe står ferdig – enno uvisst når – og at elevane i all hovudsak skal overførast dit, saman med ein del elevar som soknar til Bore og ein del som soknar til Kleppe. Fleirtalet av elevane på Horpestad skule bur i dag på Kleppevarden sør, som er ein del av Horpestad-krinsen. Det kan også vera aktuelt for enkelte av elevane å velja andre skular i nærområdet.

For Vasshus er det lagt opp til eit raskare løp. Det er plass til alle dei rundt 50 Vasshus-elevane i eksisterande klassar på Bore skule, og kommunalsjefen har føreslått å overføra både elevar og lærarar til Bore allereie frå hausten 2018. Politikarane ville høyra bygda sitt syn på framdrifta, og ber dei derfor i høyringa seia om det er best å gjera dette i 2018 eller i 2019.

Høyringa skal vera gjennomført på ein månad, og deretter skal saka tilbake til politikarane i hovudutvalet 12. juni. Kommunestyret skal fatta endeleg vedtak 21. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...