Norges bank skal lære jærbuen om økonomi

Norges Bank ved Kirkegata i Oslo. Innfelt er administrerende banksjef i Jæren Sparebank. Tor Egil Lie. Foto: Erlend Skarsaune, privat

Onsdag kommer sentralbanken på besøk til Jæren. På Storstova blir det foredrag om det siste innen makroøkonomisk styring og pengepolitiske virkemidler.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 08:16

- Det er en stor sak for Jæren at Norges Bank vier sitt treffpunkt ut til oss, sier Frode Flesjå, banksjef for bedriftsmarkedet i Jæren Sparebank.

Foredragene skal gi et makroblikk på økonomien i Norge sett i fra Norges Bank sine øyne, og vil fokusere på pengepolitikk med lav og stabil inflasjon, styringsrenta og andre økonomiske virkemidler.

– Her vil vi få innsikt fra Norges Bank om hva de tenker om landets økonomi på lang sikt, sier Flesjå. Og det vil komme deltagere fra hele distriktet, ifølge banksjefen.

– Vi blir rundt 150 deltagere. I tillegg til jærkommunene kommer det folk fra Stavanger i nord til Egersund i sør, sier Flesjå.

Møtet åpnes av administrerende banksjef i Jæren Sparebank, Tor Egil Lie. Under møtet vil tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, Tom Hetland, holde foredrag om «Jæren i dag».

Visesentralbanksjefer i Norges Bank, Egil Matsen og Jon Nicolaisen, vil holde foredrag om henholdsvis oljefondet og Norges økonomiske utsikter. Etter møtet blir det besøk til en rekke ulike kunder, aktører og andre, ifølge Fleså.

Han er fornøyd med at Norges Bank ønsket å avholde møte på Jæren.

– De ønsker å komme mer ut i distriktet, og spurte oss om vi kunne fasilitere møtet. Det synes vi er kjekt. Det er ikke ofte at vi har Norges Bank på besøk på Jæren, sier banksjefen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...