Ny vending på Ap-toppen

Sigmund Rolfsen har i 15 år vore Ap sin gruppeleiar i Klepp kommunestyre. No er han klar for ein ny periode. Foto: Åge Bjørnevik

Sigmund Rolfsen sa i utgangspunktet nei, men er no klar for ein ny valkamp som Klepp Ap sin ordførarkandidat.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2018 kl 09:47

I vår varsla nominasjonskomiteen i Klepp Ap at tidlegare stortingsrepresentant Oddbjørg Ausdal Starrfelt var klar for politisk comeback. Men av helsemessige årsaker måtte ho i haust seia frå seg topp-plassen ho var innstilt til.

Mannen som hadde sagt ja til å vera nummer to, Einar Erga, ønskte ikkje topp-plassen. Dermed tok nominasjonskomiteen kontakt med frontfiguren gjennom dei siste 15 åra, Sigmund Rolfsen, for å høyra om han ville revurdera sitt standpunkt om å trappa ned og berre ha ein plass langt nede på vallista.

– Måtte snu hovudet

– Eg har måtta snu hovudet litt i den situasjonen som oppstod. No har eg full motivasjon til å gå på ein ny periode, seier Rolfsen til Jærbladet.

– Me har fått eit godt listeforslag, der nokon har erfaring og nokon er nye. Det er heller ikkje ei ulempe at nokon av dei nye er yngre enn ein del av oss andre. At det er spennande, nye namn på lista var ein viktig grunn til at eg valde å seia ja til å stå på toppen av lista ein gong til. No kan me bruka den neste perioden til å byggja opp dei nye og gje dei erfaring, legg Rolfsen til.

65-åringen er inne i sin fjerde periode som fast kommunestyrerepresentant og gruppeleiar for Ap-gruppa. Før det var han første vara til kommunestyret i ein valperiode.

Nytt namn på andreplassen

Nominasjonskomiteen har sett opp menn og kvinner på annankvar plass gjennom heile lista. Nummer to på det endelege listeforslaget er Else Hauge (41), opprinneleg frå Sandnes, men no busett i Verdalen. Økonomen var i sin ungdom med i AUF, der ho både var leiar i lokallaget i Sandnes og fylkessekretær i Rogaland.

På tredjeplassen står Einar Erga (59), som er inne i sin tredje periode som kommunestyrerepresentant. Han har i inneverande fireårsperiode vore leiar av hovudutval for skule og barnehage, som i haust skifta namn til hovudutval for barn og unge.

Einar Erga er innstilt på tredjeplass, Else Hauge på andreplass. Kanskje får dei fast plass ved sida av kvarandre i kommunestyresalen. Her er dei fotograferte på eit informasjonsmøte. Foto: Åge Bjørnevik

Av dagens fem kommunestyrerepresantantar tek også Maria Tjaum Eimstad og Ann Iren Amundsen attval, men begge har bede om å få stå langt nede på lista – Amundsen fordi ho ønskjer å prioritera fylkespolitikken, Tjaum Eimstad fordi ho ønskjer ein pause. Kate Seldal er den einaste av dagens kommunestyrerepresentantar som ikkje tek attval.

Dei prioriterte plassane

Dei ti første plassane på listeforslaget ser slik ut, i prioritert rekkjefølgje. Dei to første er kumulerte:

1. Sigmund Rolfsen (65)
2. Else Hauge (41)
3. Einar Erga (59)
4. Kirsten Gustavson Østrem (58)
5. Anders Bore (39)
6. Hedda Corneliussen (18 år)
7. Frank Idland (43)
8. Synnøve Haugland (61)
9. Endre Gudmestad (63)
10. Ragnhild Rørstad (29)

Den endelege lista vert vedteken på nominasjonsmøtet 15. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...