Ap-Lars nektar å ta skulda for at bompakken no ligg i ruinar

– Det som no skjer, er ikkje Time Ap sin feil. Om nokon av dei partia som er i posisjon vil finna ei syndebukk, så får dei berre gjera det. Sjølv hadde eg forstått veldig godt om Klepp hadde gjort det same som Time og endra det dei var misnøgde med, seier Lars Enevoldsen, gruppeleiar for Ap i Time. Foto: (Brit Romsbotn)

– Bomsaka var død då Time Ap snudde seier Klepp-ordførar Ane Mari Braut Nese, som no har gått frå ja til nei.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Tysdag for ei veke sidan sa 17 av 27 kommunestyrerepresentantar i Time ja til bom, under vilkår av at den planlagde bommen i Arne Garborgs veg blei flytta til Haugland og kommunegrensa mot Hå.

Ap hadde på førehand varsla at dei ville stemma imot bompakken om ikkje den planlagde bommen blei flytta.

Dagen før vedtok politikarane i Klepp bom, med knappast mogleg fleirtal. Saka kjem opp igjen i kommunestyret i Klepp måndag 27. mai.
Lars Enevoldsen, gruppeleiar i Time Ap, nektar å ta ansvaret for at Utbyggingspakke Jæren no ser ut til å vera skrinlagt.

– Hadde Klepp gjort det same som oss og flytta bommen dei var misnøgde med, hadde truleg fleirtalet for bom blitt større, og me ville hatt pengar nok til både omkjøringsveg og tverrforbindelse. Eg rekna med at det låg i korta at Klepp ville gjera lokale tilpassingar, på same måten som Time. Påstanden frå Klepp-ordføraren får meg til å lura på kva som er den eigentlege årsaka til at ho har snudd og no vil stemma imot bompengar, seier Enevoldsen.

Gruppeleiaren for Ap syner vidare til at det var eit fellesforslag frå V, KrF, Høgre og Ap om å flytta den aktuelle bommen, som fekk fleirtal i kommunestyret i Time.

– Det som no skjer, er ikkje Time Ap sin feil. Om nokon av dei partia som er i posisjon vil finna ei syndebukk, så får dei berre gjera det. Sjølv hadde eg forstått veldig godt om Klepp hadde gjort det same som Time og endra det dei var misnøgde med, seier Enevoldsen.

Han syner også til fylkessamferdselssjef Gottfried Heinzerling som i kommunestyret i Time sa at det å fjerna bommen i Arne Garborgs veg var ei lokal tilpassing.

– Me hadde ein bom som delte ein skulekrins, og det kunne me ikkje godta. Etter kommunestyret fekk me mange tilbakemeldingar på at me hadde gjort eit godt vedtak i bomsaka. Sjølv forventar eg at me i Time no står samla og tek ansvaret for det me har gjort. Dersom Klepp slit med vedtaket vårt, får dei ordna opp hjå seg sjølv, seier Enevoldsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...