Dette kan bli tomt til barne- og avlastingsbustaden

Parkavdelinga sine tidlegare lokale i Fjogstadvegen kan bli omregulert til barne- og avlastingsbustad og bustad for unge funksjonshemma. Foto: Åge Bjørnevik

Den regulerte tomta ved BMX-banen passar perfekt som parkering til den nye skulen. No seglar parkavdelinga sin fråflytta eigedom i Fjogstadvegen på Kleppe opp som erstatning.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- Me er tidleg i prosessen og ser på fleire alternativ. Parkavdelinga har flytta til Verdalen, lokala i Fjogstadvegen er ikkje i bruk lenger. Den eigedommen ligg per i dag best an til å bli tilrådd av rådmannen når saka kjem opp til politisk behandling i november eller desember, seier assisterande rådmann Kåre Strand.

Mandag informerte han formannskapet om arbeidet dei no har starta.

- Tomta ved BMX-banen er ein fornuftig parkeringsplass for den nye skulen, sa Strand, som viste til at den ligg rett ved der ein kjører inn mot Kleppeloen frå Solavegen, og at skulen kjem rett på andre sida.

Ferdig i 2020?

Barne- og avlastingsbustaden har vore ei heit potet i Klepp-politikken dei siste åra. Barna blei flytta midlertidig inn i 1. etasje på Sirkelen i 2014. Året etter skulle dei flytta inn i nye lokale på den ferdig regulerte tomta ved BMX-banen. Men prosjektet blei tatt ut av budsjettet, og kvar haust etterpå har barne- og avlastingsbustaden vore tema i politikarane si budsjettbehandling. Også i år har det vore tilfelle, og no legg politikarane opp til at bustaden skal stå ferdig i 2020.

Førre veke orienterte rådmann Torild Lende Fjermestad om at Klepp kommune ønskjer leggja barne- og avlastingsbustaden saman med ein ny, planlagd bustad for unge funksjonshemma. Målet er mellom anna å kunna samordna personalet betre.

- Me treng 2018 til omregulering og planlegging, og 2019 til bygging, slår rådmannen fast.

Kven har æra?

Mandag i førre veke føreslo Roar Lima Grødeland (Sp) å framskunda bygging av barne- og avlastingsbustaden med eitt år - til 2020.

I formannskapet mandag gav Sigmund Rolfsen (Ap) uttrykk for at det var frekt av Grødeland å «kuppa» denne saka.

- Sp har tydelegvis fått dårleg samvit når det gjeld barne- og avlastingsbustaden, som dei har i programmet sitt, men ikkje har følgt opp. Sp-representanten klarte ikkje ein gong å venta til ordføraren hadde gitt ordet før han teikna seg på talarlista, sa Rolfsen, som signaliserte at hans parti vil sjå på ytterlegare framskunding av barne- og avlastingsbustaden i vekene fram til budsjettet skal vedtakast.

- Så mykje kjeft som me har fått for at me har venta med barne- og avlastingsbustaden, hadde me god grunn til å ta opp saka no, svara Grødeland, som beklaga at han hadde misoppfatta situasjonen, og dermed var i raskaste laget med å be om ordet.

- Me ville venta på gjennomgangen av alle institusjonsplassane. Det at me venta, har ført til at me no ser ut til å få ei betre løysing, sa Grødeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...