Endelig fikk Johanna fra Klepp gullmedaljen sin

Ordfører Ane Mari Braut Nese (H) overrasket Johanna Håland med gullmedaljen hun vant for et halvt år siden. Foto: Håvard Ovesen

Første nyttårsdag hedret Klepp innbyggernes idrettsprestasjoner i året som gikk. En av dem fikk sågar gullmedalje på stedet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2018 kl 09:13

Da Johanna Håland deltok i NM i triatlon i sommer, var det noe krøll med påmeldingslistene. Hun sto nemlig oppført i feil klasse. Dermed var det en annen person som ble kalt opp til seierspallen, selv om det var Håland som vant i klassen for olympisk distanse for kvinner mellom 40 og 44 år. Arrangørene ordnet selvsagt opp, men selve medaljen fikk hun aldri. Dermed var det duket for litt av en overraskelse da hun, sammen med andre kleppsbuer med fremragende idrettsprestasjoner i året som gikk, ble kalt fram på scenen for å motta en påskjønnelse fra kommunen.

– Overraskelse

For ordfører Ane Mari Braut Nese (H) hadde noe mer på lur i tillegg til gaven.

– Jeg har forstått det slik at du aldri fikk gullmedaljen din. Så kjipt, sa hun før hun trakk fram medaljen og hengte den rundt halsen til Håland.

– Det var en overraskelse, sier hun til Jærbladet etterpå.

Saken fortsetter under bildet

Johanna Håland sier nyttårsmottakelsene i Klepp er en fin måte å gå inn i det nye året på. Foto: Håvard Ovesen

Håland vant også samme medalje i 2016, så det er andre gang hun er med på Klepp kommunes nyttårsmottakelse.

– Det er veldig stas og en flott seremoni. Det er kjekt å starte det nye året sånn, sier hun, og skryter av de musikalske innslagene.

I tillegg til veteranene i Hans Egil Løe & the Foggy Five, var det relativt unge talenter som sto for musikken. Både gitarist og sanger Sunniva Muren, som sang en nydelig versjon av «Autumn Leaves» og den klassisk skolerte pianisten Karianne Kverme, som spilte pianosonate nummer 15 av Ludwig van Beethoven.

Saken fortsetter under bildet

Blant de kulturelle innslagene var Hans Egil Løe & the Foggy Five, her representert ved (fra venstre) Hans Egil Løe, Arne Andersen og Øyvind Lende. Foto: Håvard Ovesen

Ordføreren tror på investeringsløft

Ane Marie Braut Nese holdt en rikt illustrert tale som oppsummerte året som gikk. Hun pekte også videre mot året som kommer, og merket seg enkelte mørke skyer på horisonten.

– Jeg er bitte litt bekymret for befolkningsveksten, sa ordføreren, og la til at selv om det kan være godt med en pause i veksten, trenger kommunen passelig med vekst for å utvikle seg videre.

Hun pekte også på at skatteinntektene har gått ned, sa at hun håper de ikke vil synke ytterligere. At Klepp skal foreta rekordstore investeringer og bruke hele 850 millioner kroner, var hun derimot ikke bekymret for.

Saken fortsetter under bildet

Kommunen hedret innbyggerne som hadde utmerket seg med sine idrettsprestasjoner i 2016. Foto: Håvard Ovesen

– Det vil løfte Klepp fra et veikryss folk kjører gjennom til et sted de ønsker å være, sa hun, og la til at hun var trygg på at kommunen har og vil få folkevalgte som vet å justere kursen når det trengs.

Ellers var ordføreren også opptatt av den kommende eldrebølgen.

– Vi blir flere eldre, og vi blir alle eldre enn før. Men vi blir ikke flere i arbeidsfør alder, sa Braut Nese.

Bueskyttere og karaokemestere

Men først og fremst handlet kvelden om å hedre kleppsbuer som hadde gjort det godt i løpet av året som gikk. Hele 26 personer fikk påskjønnelse fra kommunen for sine idrettsprestasjoner, enten de, som Thorir Hergeirsson hadde ledet landslaget i håndball til VM-sølv, tatt fire forskjellige gullmedaljer i NM i bueskyting, som Njål Amås, vunnet NM i pløying, som Kjartan Trane Skadsem, eller, som Alma Flordeliz, blitt norgesmester i karaoke.

Tre unge kleppsbuer fikk også 7000 kroner hver i idrettsstipend. Det var Ole Fiskå Hermansen, som allerede har fire NM-gull i karate på merittlisten, rytteren Anna Mossige som sikter mot USA-VM i 2018, og skytteren Tore Rødland, som allerede har markert seg på ungdomslandslaget.

– Jeg håper vi ser dem igjen med medalje neste gang, sa Arild Børge Skjæveland (Sp) fra hovedutvalget for lokal utvikling, som delte ut stipendene.

Saken fortsetter under bildet

Ordfører Ane Mari Braut Nese sammen med stipendvinnerne Ole F. Hermansen, Anna Mossige og Tore Rødland. Foto: Håvard Ovesen

Det var også han som hadde æren av å dele ut kulturprisen til Hallvard Nordås. Skjæveland la vekt på Nordås store formidlingsevne, og slo fast at arbeidet hans med lokalhistorien på Klepp var av stor, og varig betydning.

– Det er ikke lett å være misjonær i eget land, og det kan heller ikke være lett å være historiker i egen bygd. Men Hallvard Nordås har klart det, slo Skjæveland fast.

Disse fikk påskjønnelse av Klepp kommune

Magne Klingsheim, Elgane motorsykkelklubb
Einar Lode, Bryne cykleklubb
Herman Hermansen, Sandnes judoklubb
Torstein Østevik, Klepp IL
Martin Nordmark, Orstad BMX
Amalie Steen Hegre, Sandnes og Jæren rideklubb
Alma Flordeliz, karakoesanger
Rasmus Orstad, Bryne karateklubb
June Arnøy, Bryne karateklubb
Inge Morten Braut, Bryne karateklubb
Ole Flataa Hermansen, Bryne karateklubb
Njål Amås, Klepp bueskyttere
Anders Faugstad, Klepp bueskyttere
Oddgeir Nese, Klepp bueskyttere
Line Blomen Ridderstrøm, Klepp bueskyttere
Stein Anzjøn, Klepp bueskyttere
Oddmund Tjentland, Klepp bueskyttere
Harald Nybru, Sandnes sykkelklubb
Gunnar Nygård Horpestad, Ganddal atletklubb
Kjartan Trane Skadsem, Klepp BU
Thorir Hergeirsson, Norges håndballforbund
Rasmus Løberg, Klepp skyttarlag
Trond Inge Rødland, Klepp skyttarlag
Einar Johansen, Time skyttarlag
Johanna Håland, Bryne triatlonklubb
Anja Hauge, linedanser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...