Jette Bjorland fra Kafé Jærbuen overtar Westernbyen

Jette Bjorland (til venstre) overtar den daglige driften av Westernbyen ved Kongeparken, mens Solfrid Sivertsen og Olaug Sofie Stople blir to av hennes nye ansatte. Foto: Kirsten Håland

Den profilerte kafédriveren Jette Bjorland overtar ansvaret for Westernbyen ved Kongeparken.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 08:54

– Jeg har en god magefølelse. Vi skal bli gamle sammen, sier Jette Bjorland og ler.

Ved et av langbordene i Westernbyen største lokale, Crazy Horse, sitter tre kvinner som nylig er blitt kolleger, og som ser fram til å starte et samarbeid de ønsker at skal vare lenge. For første gang leier eierne av stedet ved Kongeparken ut driften til noen utenforstående.

– Fra nå av er vi ikke lenger en duo, med mor og meg. Nå er vi en trio, med Jette i front, sier Solfrid Sivertsen.

Alt eller ingenting

1. januar 2018 inngikk Westernbyen et samarbeid med Gjesdal gjestgiveri, Gjesdal catering og Kongeparken Camping. Westernbyen og Gjesdal catering fusjonerte, og ble ett selskap som skulle drive med selskap, catering og event. Det samarbeidet ble avsluttet 28. februar i år.

– Vi doblet omsetningen i fjor på arrangement og selskap. Vi hadde full pakke, og fikk synergieffekt på det. Fra 1. mars er samarbeidet avsluttet med Gjesdal catering, og de driver videre kafeen på Norwegian Outlet. Den har ikke vi lenger noe med. Samarbeidet fungerte ikke så godt som vi hadde håpet og trodd og ble derfor avsluttet. Jeg synes vi skal klappe oss på skulderen for at vi turte å satse, og så må vi også tørre å erkjenne når det ikke går som vi ønsker, sier Solfrid Sivertsen.

Fra 1. mars sto Westernbyen på egne bein igjen.

– Vi måtte tenke litt nytt. Jeg skal ut i permisjon i april, og har termin i mai. Mor ble 69 år i forrige måned, og da var det litt sånn at denne kabalen med oss to går ikke opp. Vi snakket litt med samarbeidspartnere, og Jettes navn ble nevnt av flere. I første omgang gikk vel kontakten ut på om Jette, Kafé Jærbuen og Mor sin kunne bistå oss med matlaging. Kunne vi hentet inn kokkekompetansen derfra? Men jo mer vi snakket, jo mer ble det logisk at det måtte bli alt eller ingenting. Hvis ikke kunne det blitt mange kokker, mye søl, sier Sivertsen.

Jette Bjorland startet cateringselskapet Mor sin på Ålgård i august i fjor. Da Solfrid Sivertsen og Olaug Sofie Stople i Westernbyen tok kontakt, fikk hun en god følelse. Men hun sa først nei da forespørselen kom på bordet.

– Jeg sa nei til hele pakken, men så klarte jeg ikke helt å gi slipp på det. Så tok vi en ny prat, og ble enige om at slik måtte det bli. Jeg vil aldri gjøre noe som ikke er skikkelig. Her følte jeg tilhørighet. Du kommer egentlig hjem, og kjemien er helt der den skal være, sier Bjorland, som har vært på besøk i Westernbyen flere ganger tidligere som middagsgjest.

– Jeg synes det er en fantastisk flott plass, og jeg er veldig tiltrukket av western-, cowboy- og countrystilen. Dette er veldig meg, sier hun.

Fra duo til trio

Etter å ha drevet Westernbyen i 22 år, gir Olaug Sofie Stople og datteren Solfrid Sivertsen fra seg styringen. Selv om lokalene og selskapet nå leies ut til en tredjepart, skal de to fortsatt være en del av personalet og jobbe for sin nye sjef.

– Dette er en veldig ny situasjon for oss. Det samarbeidet vi hadde i fjor innebar at vi skulle eige likt, mene likt og drive likt, men nå er det faktisk Jette som overtar styringen. Hun skal drive det, og så har vi hatt et veldig sterkt ønske om å få være med og jobbe. Heldigvis har hun sagt ja, hun har ansatt meg, sier Sivertsen og ler.

Den nye leietakeren ser for seg å fortsette med blant annet bryllup, barnedåp, kurs og konferanser, samt søndagsmiddag. Allerede førstkommende søndag står mat fra Mor sin, ispedd noen av middagsrettene som Westernbyen tidligere har tilbudt, på menyen.

– Vi åpner dørene for alt. Vi skal ikke se bort fra at det blir noe nytt, men dette er veldig nytt for oss, sier Bjorland, som også har tatt fatt på jobben med å planlegge årets countryfestival.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...