Kafé Torjå på Vigrestad skiftar eigar

Signe Tønnessen driv Kafé Torjå på VIgrestad. 1. juni tek nye eigarar over og konseptet blir endra. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Nye eigarar vil driva med thai-mat, men komle må med på menyen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 19:38

Etter ni år sel Signe Tønnessen seg ut av Kafé Torjå. 31. mai er siste dagen med ho bak kafé-rattet.

- Det er med tungt hjarta eg sluttar, men akkurat nå kostar det meir enn det smakar å driva, seier Tønnesen ærleg.

- Meir tid til familien

På dei åra Tønnessen har driva Kafé Torjå har ho fått fire barnebarn. Nå ønskjer ho meir tid med familien.

- Det er mykje arbeid å driva ein plass som dette, men eg har storkosa meg. Det er akkurat sånt som dette eg liker, å arrangera ting for bygda og samla folk, seier Tønnessen, som veldig ofte er å finna på kaféen når det er ope, anten det er kveld eller dag.

- Eg har hatt to helger fri sidan i sommar, utanom jula. Det blir ein livsstil, men nå vil eg bruka meir tid med familien, seier ho med barnebarnet Eevee (1) på fanget.

Thai-mat

I romjula valde Tønnessen å fortelja på facebook at ho hadde bestemt seg for å slutta. Responsen har vore stor frå både stamkundar og andre. Mange har teke kontakt for å fortelja kor dumt det er at ho sluttar.

Men også fleire som er interesserte i å driva kaféen og puben vidare, har teke kontakt. Og nå har Tønnessen skrive kontrakt med eit par frå Egersund.

- For meg skal Kafé Torjå vera varmt, heimsleg og koseleg, og eg følte dei hadde mange av dei same tankane som meg, seier Tønnessen.

Dei nye eigarane vil driva med thai-mat, men Tønnessen hadde, om ikkje eit krav, så iallfall eit sterkt ønskje.

- Dei skal halda fram med komle og blodkomle, slår ho fast, og fortel at ho personleg skal læra dei nye eigarane å laga komle før overtakinga.

Ho håpar også at stamgjestene som er innom kvar einaste dag skal kunna kjøpa seg middag.

- Det vil jo sjølvsagt bli noko nytt med nye eigarar, men eg trur at dette blir bra for Kafé Torjå og for Vigrestad, seier ho.

- Støtt opp

Då Tønnessen tok over, var Kafé Torjå den einaste kaféen og puben i Hå kommune. Etter den tid har det blitt pub på både Nærbø og Varhaug og Tønnessen har merka at det er fleire i nærleiken som tilbyr mykje av det same ho har tilbydd.

- Det har gått rundt, men noko gullgruve har det ikkje vore, seier ho, og legg til ei klar oppfordring til sine sambygdingar på Vigrestad:

- Støtt opp om det bygda har.

Ny kryssar vigrestaddama fingrane for at nye eigarar og fornying av konseptet vil trekkja mykje folk og gjera at kafé Torjå er liv laga i mange år.

Men før det blir juni, har Tønnessen og Kafé Torjå mykje på programmet.

- Det skjer ting her hjå oss heilt til eg sluttar av, lovar ho.

Sjølv veit ho ikkje heilt kva framtida vil bringa på jobbfronten.

- Eg kunne tenkte meg ein vanleg veke-jobb, men me får sjå kva som dukkar opp. Eg må ha noko eg trivst med, slår 52-åringen fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...