Kalbergskogen er redda, forkjemparane jublar

Frå venstre: Janne L. Tjelta, Torill Årthun, Audhild Krohn, Trine Selvikvåg, Stein Eirik Heskestad og Andreas Heskestad. Foto: Privat

Innbyggjerane på Kvernaland mobiliserte og vant.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 14:44

Eit samrøystes formannskap legg vekk planane om å byggja bustadar på fem dekar av Kalbergskogen.

– Me er veldig glade og vil takka politikarane som lytta til innbyggjarane på Kvernaland. Dette er ein viktig siger for å bevara Kalbergskogen. Skogen er redda fram til 2030, og me er klare til å kjempa den langsiktige kampen for å bevara skogen for alltid, seier Trine Selvikvåg, ein av dei mange som den siste tida har lagt ned eit intenst arbeid i å sikra framtida til skogen.

Før møtet i formannskapet i Time tysdag overrekte ho 1732 underskrifter for å sikra Kalbergskogen til ordførar Reinert Kverneland. 1189 av dei so hadde skrive under, bur på Kvernaland.

Selvikvåg presiserer at det berre er vaksne som er spurde om å skriva seg opp på underskriftslista.

Før formannskapsmøtet gav Trine Selvikvåg 1732 underskrifter for å sikra Kalbergskogen til ordførar Reinert Kverneland. Foto: (Brit Romsbotn)

Ut av planen

Framtida for Kalbergskogen kom opp i samband med «Høringsforslaget til revidert Kommuneplan for Time kommune - Arealdelen 2018-2030.».

Sverre Risa (KrF) var ikkje i tvil om at Kalbergskogen er utruleg viktig for Kvernaland.

– Engasjementet kring det fem-seks dekar store området er stort. Eg vil ha me skal ta følgje av engasjementet, og ta Kalbergskogen ut av planen, sa Risa, som la fram eit fellesforslag frå Høgre, FrP, KrF og V.

Også Ap, MdG og Sp støtta forslaget.

Stryk planlagde vegar

Petter L. Stabel (Frp) tykte også det var greitt å gje Kalbergskogen eit pusterom. Stabel ser det også som positivt at det i kommuneplanen er lagt opp til litt utbygging på Hognestad og Undheim.

Bjarne Undheim (Sp) meinte at den føreslegne kommuneplane er lite kontroversiell.

For formannskapet i Time blei det også eit spesielt møte, sidan politikarane like før møtestart fekk vita at det ikkje lenger er fleirtal for bygga bommar i Klepp.

– No legg me kommuneplanen ut på høyring. Men me må nok ha ei ekstra høyring sidan planlagde vegar og sykkelvegar no må strykast. Me får heller ikkje industriområde på Fjermestad, sidan me ikkje lenger har pengar til veg inn dit, sa ordføraren.

Høyringsfristen er sett til 14. juli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...