Klepp og Time kan få felles Nav-kontor

Else Rege Grannes (t.v.), enhetsleder Nav Time, Geir Erik Ellefsen, enhetsleder Nav Klepp og prosjektleder June Borsheim mener at en sammenslåing av de to Nav-kontorene vil være positivt. Foto: Nils-Ove Støbakk

Dersom politikerne gir klarsignal, kan sammenslåingen skje allerede i januar 2019.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Onsdag kveld var det felles utvalgsmøte mellom hovedutvalg for helse og velferd i Klepp og utvalg for levekår i Time. Styringsgruppa for en mulig sammenslåing av Nav-kontorene i de to kommunene orienterte politikere og kommunale ledere om det felles arbeidet som har blitt gjort siden april i år.

Styringsgruppas foreløpige vurdering er at en sammenslåing vil gi bedre tjenester til de som trenger det mest, både av brukere og samarbeidsparter.

Initiativet til sammenslåingssamtalene kom samlet fra Nav-lederne i Time og Klepp. De ønsker blant annet en bedre prioritering av ressursene, sterkere fagmiljø og mer effektiv ledelse.

– Per i dag gjøres det en del dobbeltarbeid, fortalte prosjektleder June Borsheim.

– Vi ser absolutt fordeler ved å bli mer robuste, som at vi vil bli mindre sårbare ved sykdom.

Flere utfordringer

Hittil har prosjektlederen blant annet undersøkt erfaringer som er gjort andre steder i landet, samt sett på likheter og ulikheter ved de to kontorene.

– Hvis vi fortsetter som to mindre kontor, står vi i fare for å miste oppgaver som vil gå til større kontor – i mangel på et bedre ord kan vi da bli «B-kontor», sa Borsheim.

Hun la ikke skjul på at en eventuell sammenslåing vil medføre en rekke utfordringer, blant annet når det gjelder IT-løsninger og hvordan man skal organisere flyktningtjenesten. I tillegg vil det være høyaktuelt med omorganisering – noe som vil kreve tid og innsats.

Selv om Borsheim til daglig jobber i Nav Klepp, har prosjektlederen brukt en del tid i nabokommunen for å få innspill fra de ansatte der.

– Og internt på kontorene skjønte jeg ganske kjapt at det er dette med lokalisering som vekker størst følelser.

Kleppe, Bryne eller Tu

Geir Erik Ellefsen, enhetsleder for Nav Klepp, håper likevel ikke at debatten om plasseringen av et felles kontor blir det viktigste.

– Vi har satt ned en egen gruppe som jobber med lokalisering. Vi har en helt klar tanke om at dette ikke skal spore av og bli en lokaliseringsdiskusjon. Det viktigste er tilbudet til innbyggerne i kommunene våre, understreket Ellefsen.

Han mener det er naturlig at kontoret blir liggende på Kleppe, Bryne eller Tu – men at den nøyaktige lokaliseringen ikke blir nærmere spesifisert i denne omgang.

For stort med Hå

Politikerne i salen hadde en del spørsmål til styringsgruppa, og Andreas Vollsund (Time Høyre) lurte blant annet på hvorfor ikke Hå kommune var invitert med.

Svaret han fikk, var at Nav i utgangspunktet anbefaler å ha kontor som dekker 30-50.000 innbyggere. Dersom også naboen i sør blir med, vil Nav-kontoret altså bli i største laget.

Geir Erik Ellefsen presiserte også at en eventuell sammenslåing ikke er for å gjøre noen ansatte overflødige.

– Vi får ikke mindre penger fra staten om vi slår oss sammen. Om vi for eksempel frigir husleie, kan vi bruke de pengene til tjenester. Det kommer ikke en nedbemanning på grunn av dette, understreket han.

Overfor Jærbladet legger Ellefsen også vekt på at dette ikke er snakk om en sentralisering.

– Vi ser på sammenslåing for å bli mer fleksible og kunne tilby bedre tilbud til brukerne våre, forklarer han.

Felles kontor fra 1. januar 2019?

Dersom det kommer positive vedtak fra politikerne i Time og Klepp tidlig i 2018, kan en felles Nav-organisasjon være på plass allerede i januar 2019.

Det er en god del som må på plass før det kan bli en realitet, men i kommunestyresalen i Klepp var det i alle fall ikke mange skeptikere onsdag kveld.

– Det høres ut som alle er litt begeistra. Det er bra, kommenterte Unni Sirevåg Lende (KrF Time).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...