Klepp-ordføraren si bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

Time-ordførar Reinert Kverneland og Lars Enevoldsen, gruppeleiar i Ap, (t.h.) fotografert like etter at dei har fått vita om Klepp-ordføraren sitt endra syn i bomsaka. Foto: (Brit Romsbotn)

– Eg hadde høyrt litt om at det kunne skje, men eg visste ikkje noko sikkert før no, seier ordførar Reinert Kverneland i Time.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 10:37

Klepp-ordføraren sin bråsnu i bomsaka sette sitt tydelege preg på formannskapsmøtet som starta i Time rådhus tysdag klokka 09.00.

Like før møtet hadde ordføraren fått vita at Klepp-ordførar Ane Mari Braut Nese no vil stemma imot bompakken.

Då bomsaka var oppe i kommunestyret i Klepp sist veke, var det 16 som stemde for og 15 som stemde imot.

Høyringsforslag til revidert kommuneplan for Time kommune 2018 til 2030 var første sak i formannskapet.

På grunn av at Klepp-ordføraren no varslar at ho vil stemma nei til bompengar, føreslo Time-ordføraren å utsetja heile saka.

Ordførar Reinert Kverneland, kommunalsjef Bjørn Meling og rådmann Trygve Apeland hadde ei rask rådslagning om kva dei skulle gjera med behandlinga av høyringsforslaget til revidert kommuneplan etter Klepp-ordføraren no seier at ho vil stemma imot bom. Foto: (Brit Romsbotn)

– Seier Klepp nei til bompakke, må me teikna om det som handlar om vegar, gang- og sykkelvegar. Me vil ikkje få vedtatt kommuneplanen i denne perioden, sa ordføraren.

Sverre Risa (KrF) og Petter Stabel (Frp) synte til at ingen ting er avgjort enno.

– Det kan vera at andre Klepp-politikarar snur og går den andre vegen. Kommuneplanen bør behandlast som planlagt, sa Stabel.

– Eg må tenkja meg litt om før eg seier kva eg meiner om det som no har skjedd. Men det er uro i Klepp etter vedtaket i Time der bommen i Arne Garborgs veg blei fjerna og flytta til Haugland og kommunegrensa mot Hå. Ane Mari står i ein vanskeleg situasjon. Då kan ting som dette skje, seier Reinert Kverneland til Jærbladet.

– Du var sjølv med og stemte for forslaget om å flytta bommen. Korleis ser du på det no?

– Det var det einaste eg kunne gjera. Utan flyttinga hadde det blitt nei til bompakken i kommunestyret i Time. Det blir ein veldig skuffelse om når me no mister omkjøringsveg og tverrforbindelse, men me må innretta oss etter dei vedtaka som blir gjort. Sjølv har eg gjort alt eg kan for å få bompakken på plass, fastslår Kverneland.

Lars Enevoldsen, gruppeleiar i Ap, var heller ikkje klar over Klepp-ordføraren sitt endra syn før han kom på formannskapsmøtet.

– Seier ho nei, blir det ingen omkjøringsveg, fastslo han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...