Har Borestranda Norges fineste utedo?

Slik ser det nye bygget på Borestranden ut. Utedusj og lengst vekke på bildet, inn gangen, finner du to toaletter. Foto: Vebjørn Olsen

Nå har det nye bygget med toalett og dusj blitt åpnet på Borestranda.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 19:14

- Det er iallfall helt i toppen. Det har blitt bygget mange flotte toaletter langs turistvegen, og endelig har vi fått et på Borestranda også, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.

I tillegg til et nymoderne bygg med dusj og toalett, har området også blitt oppgradert med en tydelig avgrenset parkeringsplass og en ny sti. Det nye området er et samarbeid mellom Klepp kommune og Statens vegvesen og er en del av den omfattende satsingen på Nasjonal turistveg Jæren.

Ordfører i Klepp kommune, Ane Mari Braut Nese, fikk æren av å åpne det nye servicebygget. Foto: Vebjørn Olsen

- Vi har jo sett at mange av fasilitetene på Jærstrendene er nedslitte. Det som var her før, var jo noen gamle brakker. Det var veldig nødvendig å få noe nytt, sier strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren, Fredrik Fløgstad.

Skal brukes så mye som mulig

Jæren friluftsråd skal drifte og vedlikeholde det nye anlegget som møter deg i starten av parkeringsplassen ved Borestranda. Og det er ikke noen tvil når man ser på bygningen, at den er laget for å tåle vinden og været på Jæren.

To toaletter skal være mulig å bruke, så lenge det ikke er fare for frost. Foto: Vebjørn Olsen

- Før gikk vi til stranda når det var badesesong. Nå er den i bruk hele året, og da er det også viktig med et så solid bygg. De enkelte dagene det er fullt på stranda om sommeren, skulle vi gjerne hatt flere doer og større parkeringsplass, men dette er ikke bygget for de få dagene, men hele året, sier Henry Tendenes fra Jæren friluftsråd.

Borestranda er en av de lengste og mest brukte strendene i vårt distrikt. Soling, lek og surfing så lenge været gir klarsignal, men også turgåere tar den i bruk hele året.

Refsnes neste

Bygget på Bore skulle egentlig stå ferdig før jul, men kunne ikke ha åpnet før nå uansett. Så sånn sett gjorde det ikke så mye at de nye fasilitetene til rundt seks millioner kroner ble utsatt noen måneder.

Nasjonal turistveg Jæren

● Langs 18 utvalgte vegstrekninger over hele landet blir
førsteklasses arkitektur og design skåndomt innlemmet i landskapet, for å gjøre Norge til et enda mer attraktivt reisemål. Innen 2023 skal det investeres rundt 3,5 milliarder kroner på storsatsingen Nasjonale turistveger, som blant annet involverer 10 fylkeskommuner og 64 kommuner.
● Nasjonal turistveg Jæren er 41 kilometer lang. Prosjektet følger Nordsjøvegen (fylkesvei 44/507) fra Ogna til Bore.
● Ved strendene i området oppgraderer Statens vegvesen fasilitetene gjennom et spleiselag med Hå kommune og Klepp kommune. Rasteplassene finansierer Vegvesenet på egen hånd.

Neste år på samme tid skal et lignende bygg stå klart på Refsnes, mens et utkikkspunkt blir utviklet på Hårr, på tomta til nåværende rasteplass. Madland havn blir også oppgradert med rasteplass og toalett i 2022, før Brusand blir gitt et løft i 2024.

Her kan surferne dusje av seg sand og salt etter å ha vært i bølgene. I bakgrunnen står Lurgaukane for musikken. Foto: Vebjørn Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...