Mann fra Klepp kjørte i 218 km/t på E39

En mann fra Klepp må i fengsel for råkjøring, våpenbesittelse og en rekke narkotikaovertredelser.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Jærbuen er i Jæren tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder for en rekke lovbrudd.

Flere av tiltalepunktene kvalifiserte alene til ubetinget fengsel. Blant annet kjørte han i 218 kilometer i timen på E39 på vei til Stavanger. Dette skjedde i januar i år, og fartsgrensa på strekningen er 90.

I dommen understreker dommerfullmektig Eli Aarsland at det blir sett alvorlig på denne hendelsen.

– Selv om dette skjedde på nattestid, utsatte han seg selv og andre for stor fare. Hastighetsoverskridelsen er betydelig, og retten finner at forholdet isolert sett ville ligget på fengsel i minst 45 dager, heter det i dommen.

Mannen er også dømt for et tilfelle av ruskjøring. Dette skjedde i februar i år, da han kjørte bil til tross for at han var påvirket av narkotika.
Ifølge dommen tilsvarte ruspåvirkningen mer enn 1,2 i promille.

Han er også domfelt for bruk og oppbevaring av narkotika.

Dommen inkluderer også ulovlig oppbevaring av våpen. Under en ransaking hjemme hos mannen, fant politiet flere skytevåpen og patroner som han ikke hadde tillatelse for. Under samme ransaking fant også politiet et hjemmebrentapparat.

– Oppbevaringen av våpen er særdeles bekymringsfull med tanke på at han har tilknytning til rus og store narkotikabeslag. Våpen i det kriminelle miljøet utgjør stor samfunnsmessig fare, og det bør derfor reageres strengt, skriver dommerfullmektig Eli Aarsland.
I dommen pekes det på at mannen tidligere er dømt for en grov narkotikaovertredelse, noe som påvirket straffeutmålingen i skjerpende retning.

Kleppsbuen ga en uforbeholden tilståelse i retten, og fikk av den grunn strafferabatt på to måneder.

I tillegg til fengsel i ett år og tre måneder er mannen dømt til en bot på 15.000 kroner. Han er også fradømt føreretten for motorvogn de neste fire årene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...