Markerer ny kirke med folkefest i sentrum

Rolf Helge Bergseth, Tove Rudi Tobiassen, Peter Bjørkavoll-Bergseth, Magnus Bjørkavoll-Bergseth, Tor Henrik Nesse, Andreas Haarr, Jon Byberg og Anne Margrethe Byberg i stiftelsen Klepp nye kirke er klare for folkefest på rådhuset i helgen. Foto: Maren Ege Tjoflåt

I helgen inviterer stiftelsen Klepp nye kirke til folkefest og markering av den nye kirken i sentrum.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2018 kl 13:13

– Det blir vårfest med konsert, marked og masse aktiviteter for barna, sier leder i Klepp sokneråd, Magnus Bjørkavoll-Bergseth.

Formålet med markeringen er å vise folk hvor den nye kirken i Klepp skal bygges, og hva menigheten kan tilby lokalbefolkningen.

– Vi har lyst til å bety noe for hele lokalsamfunnet. Vi vil vise dette i helgen, sier Bjørkavoll-Bergseth.

Konsert i rådhuset

På programmet står først innlevering av varer til nytt- og bruktmarkedet, som skal holdes på lørdag. I tillegg skal Stavanger Gospel Company spille konsert i rådhuset på fredagskvelden.

– De flyr inn musikere fra Oslo og har full pakke. Det blir bare så gøy, sier Tove Rudi Tobiassen i Klepp sokneråd.

Klatretårn og hoppeslott

Lørdag er det duket for offisiell markering av den nye kirken med varaordfører Torbjørn Hovland og sokneprest Andreas Haarr. Inne på rådhuset kan barna drive med ulike aktiviteter, som blant annet tombola, klatretårn og hoppeslott. Ellers blir det både dekkskift, grillmat og kafé. I kommunestyresalen rigger soknerådet opp med nytt- og bruktmarked.

– Vi må slutte med å kjøpe nytt hele tiden, og heller bruke ting om igjen. Som kirke kan vi gå frem som et godt eksempel, sier Tobiassen.

De ligger godt an med forberedelsene til arrangementet. Nå mangler bare folkene, ifølge Bjørkavoll-Bergseth.

– Alle kan komme. Det passer til både barn og gamle, sier Bjørkavoll-Bergseth.

Kirke i sentrum

I fjor besluttet soknerådet, fellesrådet, menigheten og kommunen at den nye kirken på Klepp skal plasseres sammen med rådhuset i sentrum av Klepp. Noe soknerådet er fornøyd med.

– Dermed blir en synlig kirke for alle, sier Rolf Helge Bergseth, leder i stiftelsen Klepp nye kirke.

– Der folk er, der er kirken. Tenk å kunne stå på kirketrappen midt på torget. Det er fantastisk, legger sokneprest Andreas Haarr til.

LES OGSÅ: Her vil politikarane ha rådhus og kyrkje

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...