Mistenker sabotasje på konkursgarden

Garden på Høyland i Time har vore til sals sidan november i fjor. Foto: (Eiendomsmegler 1)

Bustyret vurderer no å leggja ned drifta ved den konkursramma garden på Høyland i Time, opplyser bustyrar Håkon Halvorsen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Me er i ein prosess der me vurder framtidige inntekter, kostnadar og kva innverknad dette vil ha på salssummen. Det er kompliserte vurderingar, og den samansette drifta på garden tilseier at det uansett ikkje blir nedlegging av drifta med det første. Dette er ikkje som å stenga ein kiosk, seier bustyrar Håkon Halvorsen, som reknar med at det før sommaren blir avklart om drifta skal halda fram eller ikkje.

Buet driv med mjølkeproduksjon, ammekyr, gris og sau.

Den siste tida har det også vore problem med mjølkekvaliteten på garden, og det er mistanke om at dette skuldast sabotasje, heiter det i ei orientering som bustyrar nyleg leverte Jæren tingrett.

Buet vil sjølv greia dette ut nærare.

Det har ikkje kome eit einaste bod på garden. Bustyraren seier at situasjonen med dyrekadavera som er funne nedgrovne på garden, er med og gjer det vanskelegare å selja garden.

– Me skulle gjerne ha unngått denne situasjonen, og det var synd at Mattilsynet ikkje tok tak i dette i 2016. Men eg reknar med at me får ordna opp i dette på eit eller anna vis, seier Halvorsen.

Personen som var tilsett som gardsstyrar sa opp den 26. april. Ein annan person har no overtatt dette ansvaret, som innleigd konsulent.
Buet fekk i slutten av april pålegg om å utbetra oppsamlingssystem for avrenning frå plansiloar og fjerning av bygningsmateriale og diverse anna som var dumpa på Høylandfjellet. Det blei også gitt pålegg om å fjerna talle som var lagra i ein av plansiloane. Talle er avføring og urin av husdyr som er trødd saman med strø.

Det er også oppdaga nok ein talla på fjellet.

– Det er fleire prosessar som er i gang, og me har fått fleire overraskingar som gje gjerne skulle vore utan. Så langt har me hatt eit godt samarbeid med kommunen, opplyser bustyrar.

Buet har regulert svineproduksjonen ned til konsesjonsgrensa. Også talet på mjølkekyr er justert ned.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...