Seljar mista jobben og er meldt til politiet for underslag av store beløp

Ei forretning på Jæren har meldt eigen seljar til politiet. Bedrifta kjenner ikkje det totale omfanget av det som kan vera underslag av store beløp.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 22:30

For om lag fire veker sidan begynte bedrifta på ein større gjennomgang av arbeidet til ein av sine tilsette. Personen har hatt som hovudoppgåve å driva med sal, og det er kundar som har meldt tilbake om mistenkjeleg åtferd. Dette er informasjon som er stadfesta overfor avisa av dagleg leiar ved forretninga. Den daglege leiaren vil ikkje spesifisera kva kundane har reagert på, før ein konklusjon frå politiet er klar.

Dagleg leiar seier at rutinane i bedrifta burde ha fanga dette opp. Etter ein overkontroll har bedrifta funne at det var hald i mistankane frå kundane. Seljaren har arbeidd ved bedrifta ei stund, men bedrifta ønskjer ikkje å opplysa om kor lenge.

Personen vart avskjediga for om lag to veker sidan, basert på funna i den interne kontrollen. Sidan Jærbladet først var i kontakt med forretninga, for rundt to veker sidan, har bedrifta halde fram arbeidet med sin internkontroll.

Bedrifta lover at kundar ikkje skal bli skadelidande

Kundar er blitt berørte av underslaget, opplyser dagleg leiar, som understrekar at bedrifta vil rydda opp etter handlingane til seljaren. Når det gjeld erstatning for bedrifta, vil det måtta skje etter ein eventuell dom, etter fullført etterforsking.

Den daglege leiaren seier at bedrifta ikkje har opplevd liknande hendingar tidlegare. Reaksjonane ved arbeidsplassen har vore vonbrot og overrasking.

Umogleg å fastslå eit øvre beløp

Bedrifta er ikkje i mål med å skaffa seg oversikt over beløpa som skal vera underslegne.

- Me veit ikkje ennå. Me er ikkje komne til botns i saka. Det er eit ganske omfattande arbeid som må gjerast før me har det konkrete talet. I meldinga til politiet er det heller ikkje spesifisert noko beløp. Det har me ikkje oversikt over.

Bedrifta kjem til å arbeida seg gjennom alt seljaren har gjort, og utelukkar ikkje at det kan finnast andre klanderverdige eller straffbare forhold. Det er ikkje råd å fastslå det tidlegaste tilfellet av mogleg underslag, fordi det kan finnast eldre forhold enn det som så langt er funne.

- Det som er funne, er lagt fram for politiet, og vår vurdering er at dei må vurdera om det er gjort straffbare forhold.

Politiet har fått saka

Vurderingane til bedrifta tilseier at det kan ha blitt gjort fleire straffbare forhold. Politiet har fått saka på sitt bord, og vil starta etterforsking. Fredag føremiddag stadfestar politioverbetjent Hans Kyllingstad ved Jæren lensmannskontor, at saka vart meldt til politiet onsdag 6. mars.

Kyllingstad kan ikkje uttala seg om saka, og seier den oppgåva ligg til politijuristen ved Sør-Vest politidistrikt. Fredag føremiddag var ennå ikkje juristen oppnemnd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...