Stort antall søknader til få ledige lærerstillinger

Foto: Roar Larsen

Det har kommet 388 søkere til 31 ledige lærerstillinger på Jæren.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Tallene fordeler seg på 136 i Klepp, 140 i Time og 112 i Hå.

I forhold til for få år siden, hvor det var vanskelig å få tak i kvalifiserte lærere til ledige stillinger, er situasjonen snudd på hodet og blitt et luksusproblem med nesten 400 søkere som slåss om 31 ledige stillinger.

Kan bli flere

Av 140 søkere i Time er hele 129 kvalifiserte, og disse skal kjempe om seks ledige lærerposter i grunnskolen. De ledige stillingene er per i dag på barnetrinnet.

– I forbindelse med kompetansebehovene kan det bli flere ledige stillinger etter hvert, men det er per i dag vanskelig å si noe helt konkret, sier kommunalsjef for oppvekst i Time, Trygve Apeland.

I Time er det fem lærerverk overtallige, det betyr at fem lærere må skifte arbeidssted fra én skole til en annen.

– Vi har prosesser på dette, og ser på fagkretsen til dem det gjelder. Denne situasjonen dukker opp hvert år, og er noe vi er vant til å håndtere, sier Apeland.

Bryne ungdomsskule har flest overtallige lærere, da skolen for en tid tilbake fikk statlige midler for å finansiere flere stillinger. Denne ordningen opphører fra høsten.

15 nye i Hå

I Hå har det kommet inn 112 søknader, hvorav 74 har godkjent lærerutdanning. Disse kjemper om 15 ledige stillinger.

- Det kan hende behovet endrer seg framover og vi trenger flere, da det er lærere som får statlig studiestipend (kompetanse for kvalitet), og da kan man ikke se bort fra at vi må øke antall stillinger, men da som vikariat, sier Erik Høidahl i Hå kommune.

Når det gjelder overtallige lærere, blir det noen få interne overflyttinger, de fleste er egne ønsker om variasjon. Det er 1-2 stillinger som skyldes ren overtallighet på en skole.

– Dette tar vi selvsagt før vi begynner på ansettelsesrunden, understreker Høidahl.

Han regner med å ha nyansettelsene klare innen utgangen av februar.

Solid økning

Klepp har fått inn 136 søknader til sine ti ledige lærerstillinger for skoleåret 2016/2017. Det er merkbar økning i bunka, med 86 flere søkere i 2017 enn for bare tre år siden, da tallet var 50 søkere.

Økningen gjelder for samtlige tre jærkommuner. I 2014 søkte 85 om å få bli lærer i Time, mens dagens tall er 140. I Hå har det også vært økning i antall søknader til lærerjobber, fra 94 i 2014 til 112 i 
år.

For hele Jærskolen, som i tillegg til Klepp, Time og Hå også inkluderer Gjesdal, har det kommet inn totalt 484 søknader, mot 189 for tre år siden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...