Politiet er ferdige å etterforske brannene på Bryne

Tre av brannene på Bryne blir sett på som «grovt skadeverk», blant annet denne husbrannen. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Foreløpig er ingen tiltalt, men statusen for de tre siktede vil trolig bli endret innen kort tid.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

En 21 år gammel mann er siktet for en rekke branner på Bryne i sommer. I desember fortalte politiadvokat Lene Tesdal Tonstad at politiet var i sluttfasen av etterforskningen.

Nå opplyser Tesdal Tonstad at saken er ferdig etterforsket og klar til påtaleavgjørelse.

– Vi håper å få påtalebehandlet den i løpet av nærmeste fremtid. Da vil også påtalespørsmålet for hver av de siktede bli undergitt behandling, sier politiadvokaten til Jærbladet.

21-åringen ble pågrepet etter brann i ei brakke i Trallfavegen på Bryne 10. august. Dette var den åttende brannen i rekka på kort tid i samme område på Rosseland/Nyland.

Ei 24 år gammel kvinne og en 22 år gammel mann ble også fengslet i august. Begge to ble løslatt fra varetekt etter to uker, men siktelsene mot dem står fortsatt ved lag. Mens 21-åringen er siktet for å ha stått bak åtte branner eller branntilløp, er kvinna siktet for sju av tilfellene. 22-åringen er bare siktet for den siste brannen.

Den 21 år gamle jærbuen er siktet for «grovt skadeverk». Han har tidligere ikke ønsket å forklare seg overfor politiet. Mannens forsvarer, Håkon Pinderød Eliassen, har likevel understreket at hans klient mener han er uskyldig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...