Sandtangen skal få ny bru – i same stil som Midgardsormen

Dagens bru inn til Sandtangen skal bli erstatta av ei bru som skal likna på signalbrua Midgardsormen. Bildet til høgre er frå opninga av Midgardsormen i mai 2016. Foto: Nils-Ove Støbakk / Trine Selvikvåg

Tre millionar kroner skal sørga for at brannbilar kjem seg inn i det populære friluftsområdet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 15:25

Brua inn til Sandtangen, like ved Time rådhus, har lenge vore stengd for ambulanse og brannbilar. I økonomiplanen for perioden 2018–2021 vart det sett av to millionar kroner i 2018 til renovering av brua.

Det har blitt vurdert ulike løysingar, og konsulentane i Sweco har konkludert med at ei ny bru bør vera bygd for ti tonn akseltrykk, slik at brannbilar og større vedlikehaldskøyretøy kjem seg inn i friluftsområdet.

Time kommune nyttar seg av rammeavtalen med Grunn-Service AS, som har levert eit tilbod på ny bru og ny portal til ein samla pris på tre millionar kroner inkludert meirverdiavgift.

I kalkylen er det mellom anna lagt inn 170.000 kroner til rekkverk tilsvarande som på brua Midgardsormen, etter ønske frå Brynes Vel.

I formannskapet signaliserte Bjarne Undheim (Sp) at han var litt skeptisk til å bruka tre millionar på ei ny bru.

– Eg er meir skeptisk til at brannbilane ikkje kan køyra til Sandtangen om det oppstår ein brann, kvitterte Petter L. Stabel (Frp).

Formannskapet gjekk så samrøystes inn for å godkjenna prosjektet. Meirkostnader på éin million kroner vert finansiert ved å redusera løyvd ramme for prosjektet «Stemmen – mudring» tilsvarande.

Saka skal opp til endeleg behandling i kommunestyret i april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...