Vil framleis ha gummigrus

Den gamle kunstgrasbanen er kondemnert, og både Klepp-rådmannen og Klebe SK vil ha oppgraderinga på plass raskt. Foto: Åge Bjørnevik

Det hastar å få bytta ut det utslitne dekket på den gamle kunstgrasbanen på Kleppe. Derfor vil Klepp-rådmannen ikkje venta på nye, miljøvenlege løysingar.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det vil vera ei uforholdsmessig stor ulempe for Klebe SK å måtta halda fram på ein bane som allereie er kondemnert, konkluderer rådmannen i sakspapira til hovudutval for lokal utvikling, som får spørsmålet om oppgradering av den gamle kunstgrasbanen ved sentralidrettsanlegget tilbake på sitt bord 12. desember.

Politikarane utsette saka i førre møte, fordi dei helst vil unngå ei løysing med gammaldags, miljøskadeleg gummigranulat. Det blir jobba med ny teknologi på området, men rådmannen vurderer det som svært usikkert når løysingane kan vera på plass.

Klebe vil ha fortgang

Tilbakemeldinga frå Klebe SK er svært tydeleg; styret der har eit sterkt ønske om å koma i gang med utbetringa, helst så tidleg som mogeleg i 2018.

«Bra om der kommer andre og bedre løsninger, men dette kan ta betydelig tid etter som vi hører fra produsenter», skiver styret i Klebe SK i sin tilbakemelding.

Rådmannen viser til at det ikkje er mogleg å vita kva alternative løysingar som vil gje resultat, og når det vil skje.

– Det kan òg ta tid frå testarbeidet er gjennomført til dei aktuelle produkta kjem å marknaden, skriv rådmannen. Han innrømmer at gummigranulat ikkje lenger er rekna som ei miljømessig fullgod løysing, men meiner at det kan forsvarast i denne saka, sidan det hastar med å få oppgradert kunstgrasbanen

– Overgang til meir miljøvenlege løysingar bør prioriterast, men bør baserast på løysingar som er utprøvde med gode resultat, under klimaforhold som liknar på våre, skriv rådmannen.

Tilrår framleis å løyva pengar

Det finst i alt seks kunstgrasbanar i Klepp i dag. Rådmannen føreslår å utarbeida lokale retningsliner for best mogeleg miljømessig drift, både på private og kommunale banar.

Rådmannen tilrår framleis at Klepp kommune står som ansvarleg søkjar for oppgraderinga av kunstgrasbanen, og i tillegg bidreg med ein tredjepart av prisen på totalt 1,9 millionar kroner. Resten av kostnaden blir delt med ein tredjepart frå spelemidlar og ein tredjepart frå Klebe SK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...