Nystartet aksjonsgruppe kjemper for hall og eget idrettslag

Eva Håland (t.v.), Asle Tvitekkja, Rolf Bergseth, Lasse Hjelmervik (med sønnen Tristan på armen) og Linda Nielsen Hjelmervik har gått sammen og dannet aksjonsgruppa for Klepp Stasjon, der de blant annet kjemper for flerbrukshall, fotballbane og eget idrettslag. Foto: Åge Bjørnevik

Engasjerte innbyggere har dannet en egen aksjonsgruppe for Klepp Stasjon.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 08:44

– Bygda vår har vokst raskt, uten at det er satt av areal til flerbrukshall eller fotballbane. Nå skal den vokse enda mer, med den planlagte utbyggingen av Anda-feltet. Det er på tide at Klepp kommune setter av tomt til hall og bane på Klepp Stasjon, sier Rolf Bergseth, en av de fem medlemmene i aksjonsgruppa.

– Ja, det er på høy tid at det skjer noe. Utbyggingen på Klepp Stasjon har vært stor i flere tiår, så jeg undrer meg hvorfor det ikke er satt av arealer til organisert fysisk aktivitet for lengst, sier Lasse Hjelmervik.

– Klepp Stasjon vokser raskt. Det er viktig at vi får satt av en sentrumsnær tomt så raskt som mulig, før alt er nedbygd og det ikke blir mulig å få til et idrettsanlegg, sier Asle Tvitekkja.

Noe som ligner Orstadhuset

Alle medlemmene i aksjonsgruppa har jobbet hver for seg og over tid med å få et bedre tilbud på Klepp Stasjon. Nylig samlet de seg. Målet deres er å samordne det folkelige engasjementet som allerede finnes i bygda, og å gi Klepp Stasjon et eget samlingssted for alle – på lik linje med andre bygder i Klepp. I dag har de Engelsvoll skule, kirkelokalene på stasjonen, bedehuset og et gammelt grendehus. Grendehuset kan ikke brukes fordi det er i dårlig stand.

Det de ønsker seg, er en flerbrukshall etter modell av for eksempel Orstadhuset, men i tillegg med en flyttbar/uttrekkbar scene og tribune ved siden av vanlig fast tribune på en langside.

– Dette vil gjøre selve hallen enda mer attraktiv til konserter, forestillinger, teater med mer, uten at det øker arealet på selve bygget mye, sier Hjelmervik.
En hall vil særlig gi rom for håndball, som er en av de største fritidsaktivitetene i Klepp, men også andre innendørsidretter.

Aksjonsgruppa mener også det er naturlig å legge en fotballbane – i første omgang i halv størrelse, godkjent for nierfotball – i tilknytning til hallen.

Klebe som bygdeklubb?

Aksjonsgruppa har innledet dialog med styret i Klebe SK – idrettslaget som i sin tid hadde utspring fra Kleppe bedehus, men som i dag er frittstående. Mange unger fra Klepp Stasjon er i dag aktive i Klebe, og aksjonsgruppas ønske er at Klebe formelt skal bli en bygdeklubb for Klepp Stasjon – med egne fasiliteter i bygda. Det vil bety enormt mye, slår de fast.

Styrelederen i Klebe SK, Anita Havrevold, slår fast at det er mye som må konkretiseres før så kan skje, og at arbeidet med å få på plass hall og bane på Klepp Stasjon kan ta flere år.

– Fra styrets side har vi sagt at vi er villige til å se på mulighetene, sier Havrevold til Jærbladet. Hun slår fast at klubben allerede i dag har en veldig nær tilknyting til Klepp Stasjon, selv om de har klubbhus og to baner på Kleppe.

– Vi er åpne for alle, men det er en klar tendens til at ungene fra Klepp Stasjon kommer til oss, mens ungene fra Kleppe går til Klepp IL, sier Havrevold.

Hun understreker at Klebe IL har store verdier i dagens anlegg på Kleppe, og at styret alene ikke kan gjøre en så stor endring som å knytte klubben formelt opp mot bygda Klepp Stasjon. Det må bli en sak for årsmøtet, hvis den tid kommer at et konkret valg skal tas.

Identitet og tilhørighet

– Det handler om å bygge opp identitet og tilhørighet. Vi vil at våre barn skal få et tilbud hjemme på Klepp Stasjon, sier Lasse Hjelmervik.

Aksjonsgruppa viser til Klepp kommunes overordnede mål i kommundelplan for fysisk aktivitet: «I Klepp syklar eller går me!»

– Vi kan ikke slippe ungene alene på sykkel til Klepp sentrum, der mange i dag går på trening, før de er 10-12 år gamle. Før det må vi basere oss på å kjøre dem. Vi vil at Klepp kommunes mål skal gjelde like mye for 5-10-åringer på Klepp Stasjon som for alle andre barn i kommunen, sier Hjelmervik.

– Vi på Klepp Stasjon er ikke kjent for å kreve mye, det tenker vi ikke vi vil gjøre i denne saken heller. Men at vi får en flerbrukshall, og at denne hallen prioriteres før bygging av andre anlegg i Klepp kommune, tenker vi er nødvendig. Likeså tenker vi at en fotballbane bør følge hallen, sier Hjelmervik.

Raskt svar fra kommunen

Før helga sendte aksjonsgruppa brev til Klepp kommune om sine forslag og forventninger, med kopi til sentrale politikere. Kommuneadministrasjonen var raskt på banen, og allerede i midten av januar skal aksjonsgruppa ha møte med næringssjef/assisterende rådmann Kåre Strand. De fem er veldig glad for den raske responsen, og er spent på hva som kommer ut av møtet.

– Hva kan dere tilby av egeninnsats, for eksempel dugnad, for å få realisert tankene deres?

– Det er sterk dugnadsånd på Klepp Stasjon, allerede, så jeg er sikker på at bygda blir med på et løft, både i byggeperioden og når anlegget skal drives. Frivillig innsats og et bredt engasjement blant folk vil selvsagt være helt avgjørende for å få til noe – her også, sier Rolf Bergseth.

Har klart minst idrettsareal

Manglende idrettsanlegg på Klepp Stasjon har vært oppe i ulike organer. Tore Bore (KrF) tok i fjor opp saken fra Klepp kommunestyres talerstol, der han gikk kraftig i rette med det politiske flertallets store vilje til å investere på Kleppe og de manglende planene om å satse på Klepp Stasjon.

«Me må ikkje setja oss i ein situasjon der me i kveld gjer vedtak som gjer at me ikkje har rom for å gjera grep på Klepp Stasjon og andre stader i framtida», sa Bore

Bore tok også i januar opp saken i hovedutvalg for skole og barnehage – noe som resulterte i en egen sak i utvalget i mars. Tallenes tale var veldig klar: Ingen skolekretser i Klepp har mindre aktivitetsflate per elev enn Engelsvoll – og det gjelder både innendørs og utendørs. Engelsvoll-elevene har 0,7 kvadratmeter hver innendørs og 3,8 kvadratmeter hver utendørs. På Orre, hvor det er romsligst, har hver elev 9,8 kvadratmeter innendørs og 70,9 kvadratmeter utendørs. På Kleppe har hver elev 1,7 kvadratmeter innendørs og 36,2 kvadratmeter utendørs.

I sakspapiren vurderte Klepp-rådmannen situasjone slik: «Fleire av skulekretsane har eigne idrettslag, og skulane får nytta deira anlegg, og då får ein større idrettsflater. Det er ikkje eige idrettslag på Engelsvoll. Størrelsen på gymnastikksalen på Engelsvoll skule er omtrent som for andre gymnastikksalar på skulane. Behovet for kroppsøvingsareal både ute og inne er tilfredsstillande i forhold til areal. På skuleområdet er det også ein ballbinge».
Rådmannen slår fast at en eventuell hall på Engelsvoll/Klepp Stasjon bør legges i tilknytning til skolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...