Svaberg og sand – ved Ognastranda får du begge deler. Foto: Nils-Ove Støbakk

Ognastranda

Den store strandtesten - del 5.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2018 kl 12:19

Parkeringen til Ognastranda er godt skiltet fra fylkesvei 44. Selve parkeringsplassen er ikke kjempestor, men er helt grei. Hovedstien ned til sjøen går over beitemark, hvor du kan treffe på både sauer og kyr. Denne dagen har en stor flokk med kyr bestemt seg for å blokkere stien, og etter noen olmske blikk bestemmer vi oss for å snu.

Det går også en grusvei gjennom Skogly camping og ned til sjøen i nordenden av stranda, men her er det innkjøring forbudt. Hvis du går denne veien, kommer du etter hvert til et toalettanlegg med tre «utedo» uten innlagt vann.

Dette er mye bedre enn å ikke ha toaletter i det hele tatt, men dessverre blir det litt vel primitivt - og litt for utilgjengelig når det ikke er tillatt å kjøre ned denne veien. Men her får du i alle fall vakre svaberg og noen idylliske småstrender som passer helt ypperlig til bading.

Toalettene nord for Ognastranda byr ikke på luksus – men du får i alle fall gjort det du må. Foto: Nils-Ove Støbakk

Den raskeste veien ned til selve sanden er å parkere ved gatekjøkkenet Svingen Grill. Her er det ikke så veldig stor parkeringsplass, men du får en grei sti langs Ognaelva ned til Ognastranda. Det går også an å parkere på den «egentlige» parkeringsplassen, gå parallelt med jernbanesporet til gatekjøkkenet og svinge nedover langs elva, men da må du gå nesten en kilometer ekstra.

Kombinasjonen svaberg og strand gjør at Ognastranda er veldig annerledes enn strendene lenger nord på Jæren. Dette er ikke en typisk surfestrand, og selv om sanden er bedre egnet for bading enn flere av de andre strendene, er det nok kanskje aller best å finne seg en av de små vikene rett nord for sandstranda.

Ellers opplyser Jæren Friluftsråd at de har planer om å skilte litt bedre i området, og det kan nok være lurt - for selv om det er lett å finne selve parkeringsplassen, er det ikke så logisk for tilreisende å vite hvor man skal gå for å komme ned til strand og svaberg.

Denne stien må du dele med firbeinte sommergjester. Foto: Nils-Ove Støbakk

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...