Opptur for Jæren Kabelnett, som er eid av sine kunder

Foto: Trude Håland

Det kundeeide selskapet som leverer internett, tv og radio til store deler av Klepp og Time, opplevde omsetningsvekst i 2018.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2019 kl 14:08

I et år der det ble gjort store investeringer, lå omsetningen på 14,5 millioner kroner og endte med overskudd på rundt 50 000 kroner.

– Vi har hatt en flott utvikling den siste tiden, og det er ekstra kjekt med økning i antall internett-kunder da vi opererer i et marked med tøff konkurranse fra store, landsdekkende aktører. Som en lokal leverandør er det veldig flott å se at kundene gir oss tillit, sier daglig leder, Gisle Høyland.

Daglig leder i Jæren Kabelnett, Gisle Høyland. Foto: Privat

Jæren Kabelnett har investert store summer i teknisk utstyr og infrastruktur. Fra januar i år tilbys kundene bredbånd med opptil 300 Mbit/s i nedlastingshastighet.

– Nå er vi rigget for framtiden og enda bedre rustet til å møte konkurransen. Statistikken vår viser at denne hastigheten dekker dagens behov og vel så det. Vi har også satset tungt på å utvikle og forbedre kundeservicen, sier Høyland.

Jæren Kabelnett

• Leverandør avinternett, tv og radio til store deler av Klepp og Time.

• Nettet er et hybridnett med koaksialkabel og fiber.

•Kontor og sentral ligg sentralt på Bryne.

• Jæren Kabelnett startet på Klepp st. Senere har Bryne, Lyefjell, Orstad, Kalbergskogen og Kleppe Kabelnett (Kleppe og Verdalen) blitt en del av Jæren Kabelnett.

• Mange borettslagnett har også sluttet seg til.

•I starten var det analog TV og radio som var tingen. Etter hvert har det blitt internett, digitalt TV og HD.

• Nettet har blitt oppgradert i takt med at innholdet har øket. To store fordeler er at vi fortsatt distribuerer analoge signal, slik at alt gammelt utstyr (tv, radio, videospiller) kan brukes. På samme måte kan nytt utstyr (TV) kobles direkte til antenneuttak og gi digitalt mottak (også HD).

Han er snar med å trekke fram de ansattes innsats.

– Vi har fått på plass veldig bra kompetanse og det har vi nå sett resultatene av. Med nedslagsfelt i Time og Klepp, har vi dessuten kort vei til kundene. Vi skal hjelpe dem å bruke utstyret riktig. Eksempelvis er et trådløst nettverk en undervurdert «flaskehals», som kan gi kunden redusert dekning og hastighet hvis det ikke er riktig satt opp, sier Gisle Høyland.

Jæren kabelnett er organisert som en forening som eies av abonnentene. Vedtektene som ligger i bunn, sier at kabelnettet skal være et non-profit basert foretak.

Historien strekker seg tilbake til 1991, der kablene i starten ble gravd ned av medlemmene på dugnad. I dag drives kabelnettet som en profesjonell organisasjon med åtte ansatte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...