Orstad-bedrift halverte talet på tilsette og fekk rekordoverskott

Brannsikringsbedrifta Noah på Orstad i Klepp har sidan 2012 vore gjennom store endringar.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2018 kl 22:40

Talet på tilsette er nesten halvert, samstundes som omsetninga har gått kraftig ned.

– Men det er lenge sidan sist me tente meir pengar, seier administrerande direktør Frode Lemvik.

– Meir effektive

I Orstadvegen i Klepp handlar det om brannslangar på raude tromlar samt vedlikehald og service av brannslokkingsapparat.

Dei siste åra har Noha bevisst arbeidd med å rusta seg for framtida. Talet på tilsette har gått frå 100 til 62, der fire av dei er lærlingar.

– Me har skaffa oss meir ekspertise, me har gjort store endringar og me er blitt langt meir effektive enn det me var. Eg opplever at me no er komne gjennom tunnelen. Me er i 94 år gammal verksemd, som er fornya og klar for nye år, seier Lemvik.

For 2018 reknar Noha Norway med ei omsetning på 98,5 millionar kroner og eit overskott på 6, 4 millionar kroner. I løpet av dei tre neste åra er planen å dobla omsetninga. Målet er å bli Skandinavias største innan brannsikring for næringsbygg og industri.

Den administrerande direktøren ser føre seg at veksten i hovudsak vil skje i Norge og Sverige.

Tilsette over heile landet

Noha Norway AS flytta frå Forus og inn i flunkande nye lokale på Orstad i fjor. Sidan 2012 har det skjedd gjennomgripande omveltingar i forretningsstrategien.

Dette er Noha:

  • Leverandør av brannsikkerhet til næringsbygg og industri.
  • Produserer og gjennomfører service på brannslokkingsutstyr.
  • Har redusert talet på tilsette frå 100 til under 60 i løpet av seks år.
  • Ligg i år an til eit rekordoverskott på 6,4 millionar kroner.
  • Flytta i fjor frå Forus til Orstad

Brannsikringsverksemda har mellom anna trekt seg heilt ut av olje- og gassmarknaden, og dei har slutta å levera brannsikring til operatørar i Nordsjøen. Tidlegare hadde Noha service på Equinor sine plattformar, no leverer dei produkt til dei som utførar denne servicen.

I tillegg er deler av produksjonen av brannsikringsutstyr sett ut til underleverandørar. Mellom anna gjeld det metallskapa som brannslangane blir plasserte inn i.

– Det handlar om å bruka tida til det me skal vera best på. I løpet av dei seks siste åra har me gått frå å vera ei produksjonsbedrift til å bli meir ei servicebedrift. Fabrikkdelen er komprimert, medan nye folk blir tilsett på service, seier Lars Mørk-Lorenzen, marknadssjef i Noha.

Dei vil halda fast ved produksjonen av tromlar til brannslangar.

– Planen er å bli eit senter i Europa for trommelproduksjon. I dag nyttar me berre 30 prosent av kapasiteten som er i fabrikken, opplyser Frode Lemvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...